Derfor bør du planlegge sommerferien nå

Mange velg er å gi opplevelser istedenfor ting i julegave. Det gjør også at man sitter å planlegger og snakker om hvor man har lyst til å dra på sommerferie i året som kommer under julemiddagen og selskaper med familie og venner. Mange går rett og slett i gang med å søke etter og bestille tur. Det kan lønnes seg – særlig hvis du ønsker å få en litt billigere sommerferie og liker å planlegge.

Større utvalg av flybilletter og hotell

De beste billettene og feriehusene bookes først, og for dem som er avhengig av å reise i skoleferien kan det være lurt å være tidlig ute med bestilling av sommerferien. Ved å være tidlig ute har du mer tid til å sammenligne priser og finne de beste tilbudene. Skal du på pakkereise, bør du se hvilke tilbud de ulike reiseoperatørene og flyselskapene har. Det er variasjoner mellom selskapene, så med litt research får du de beste prisene på årets ferie.

Har du mulighet til å reise utenfor sesong, vil det være større sannsynlighet for å finne billigere billetter.

God tid til å ordne det praktiske ved sommerferien

Hvis du bestiller sommerferien allerede nå har du bedre tid til å ordne det praktiske som ofte kan bli litt hektisk rett før avreise. Sjekk at pass er gyldige, at du har reiseforsikring og om du eventuelt må ta noen vaksiner før du reiser. Du får også god tid til å planlegge hva du ønsker å gjøre på ferien. Det kan være lurt å booke bord på restauranter, konsertbilletter og opplevelser i god tid slik at du får mest mulig ut av ferieturen.

Unngå valutasmell

Når du kjøper sommerferien tidligere er det viktig å huske at valutaen kan endre seg før avreise, eller at du får en høyere valutakurs i utlandet. Kronekursen er ganske svak i dag og det betyr at oppholdet i utlandet koster mer enn når krona er sterk. Derfor bør du være bevisst på hvordan den norske krona står når du reiser på sommerferien.

7 tips for en rimeligere sommerferie

  • Lag et feriebudjsett. Før du bestiller sommerferien bør du sette deg ned å lage et feriebudsjett. På den måten blir det også lettere å finne ut hvor du kan reise og når det lønner seg.
  • Bestill tidlig. Prisene stiger jo nærmere du kommer avreisedatoen.
  • Bestill hotell rett fra kjeden fremfor via formidlere. På den måten unngår du gebyrer og du har mulighet for å be om rabatt hvis du tar kontakt i god tid i forveien.
  • Ha utreise på en onsdag og hjemreise på en lørdag. Onsdager er generelt den billigste flydagen. Dette skyldes visstnok at de fleste møter, altså businessreiser, skjer på mandag og tirsdager. Lørdag er den tredje billigste dagen i uka, og er ofte den billigste dagen på utenlandsreiser tilbake til Norge. Grunnen er at de aller fleste ønsker å ha hele helgen hvis man først reiser bort.
  • Reis på «ugunstige tider». De aller tidligste flyvningene er de billigste. En av grunnene til dette er at de tidlige flyvningene ofte kan være logistikk-flyvninger, altså at selskapene skal få flyene dit de skal være for mer populære flyvninger.
  • Sjekk priser på Airbnb-leiligheter og sammenlign med hotellpriser. Kanskje kan du få mer for pengene ved å bo privat?
  • Bestill sommerferien med kredittkort. Noen flyselskap tilbyr billigere bestilling ved bruk av kredittkort. Men husk at dette ikke lønner seg om du ikke betaler tilbake kjapt som føge av renter og gebyrer. Har du allerede flere smålån og kredittkortgjeld? Da bør du sjekke ut om du kan refinansiere gjelden din.