Har du midlertidige betalingsutfordringer?

Har du midlertidige betalingsutfordringer anbefaler vi deg å ta kontakt med oss så fort som mulig, slik at vi kan se om det er mulig å få til en løsning. Om du er i en vanskelig økonomisk situasjon, håper vi noen av disse tipsene kan hjelpe deg.

Refinansier den usikrede gjelden i egen bolig

Eier du egen bolig? I så fall kan det være en idé å refinansiere den usikrede gjelden i boliglånet, altså i et lån med sikkerhet. Du vil kunne få en lavere månedskostnad, og samtidig som du får ryddet opp i økonomien din. Flere banker tilbyr slike lån. Om det skulle være en løsning for deg, så samarbeider en av våre samarbeidspartnere, Telefinans, med banker som muligens kan hjelpe deg. Du kan kontakte dem på telefon 6936 0666.

Hvor mye penger er normalt å bruke hver måned?

Forbruksforskningsinstituttet SIFO har laget et referansebudsjett som viser de alminnelige forbruksutgiftene for ulike type hushold. Med referansekalkulatoren til SIFO, kan du selv regne ut hvor mye som er normalt for deg å bruke på de ulike postene hver måned.

Topp 3 budsjettips:

1. Ha klart for deg hvor mye penger du har å bruke
For å lage et godt budsjett, er det viktig at du vet hvor mye penger du har til rådighet hver måned. Det er disse pengene du skal fordele ut i budsjettet, og hvis du ikke har oversikt over totalsummen, kan det være fort gjort å bruke for mye penger.

2. Ikke ha et for stramt budsjett
Pass på at budsjettet ikke er for stramt og ambisiøst, da du fort kan gå på en smell. Samtidig er det viktig å ikke bruke mer penger enn du har. Lag et budsjett som gir deg litt spillerom. Ønsker du å dra på kino en tirsdag, så skal du ha mulighet til det. Selv om du gir litt ekstra penger til enkelte poster, bør du bestemme deg for at du setter det som er igjen etter måneden på en sparekonto. Et budsjett skal ikke vise deg hvor mye penger du må bruke, men hvor mye penger du har til rådighet.

3. Oppdater budsjettet hver måned
Ingen måned er lik, det gjelder også økonomien din. Lag et budsjett for hver måned. En måned trenger du kanskje vintersko, og derfor vil klesposten fort bli større enn vanlig. Da kan det fort være at du må stramme inn på andre utgiftsposter. Oppdaterer du hver måned, og har en plan for hva du må kjøpe den måneden, vil du lettere unngå at det blir store sprekker i budsjettet.

Opprett AvtaleGiro på lånene dine

Synes du det er vanskelig å holde styr på de månedlige regningene dine, så anbefaler vi å opprette AvtaleGiro. Du kan opprette AvtaleGiro i nettbanken din, og du kan bruke opplysninger du har fått på fakturaen din. Du kan også sende inn AvtaleGiro-blanketten du fikk fra oss når du tok opp lånet. Med AvtaleGiro trekkes lånet ditt automatisk på forfall, slik at du ikke trenger å huske på å betale regningen hver måned.

Kontakt oss

Har du midlertidige betalingsutfordringer anbefaler vi deg å ta kontakt med oss så fort som mulig, slik at vi kan se om det er mulig å få til en løsning.

Du kan nå oss på telefon 233 08 301.

Våre åpningstider: 

Mandag-fredag: kl. 10:00 – 16:00