Spare penger? Spar 10 000 kroner i året med vårt sparekart

Det er alltid lurt å spare penger. For å gjøre sparingen litt lettere har vi laget en sparekalender.

Sparekalenderen gjør sparingen litt morsommere og litt enklere. Sparekalenderen inneholder 52 bokser med ulike summer. Hver uke kan du selv velge hvilken sum du har råd til å spare, slik at du klarer å spare penger hver uke. Når alle boksene er krysset ut, har du spart 10 000 kroner.

Sparekalenderen legger til rette for småparing, og vi anbefaler at du bruker den som et supplement til annen sparing. Vil du ha flere sparetips, har vi laget en sak med tips til hvordan du kan spare penger i hverdagen.

Vil du å spare pengene raskere eller saktere, kan du selvsagt spare flere summer hver uke eller velge å spare en sum annenhver uke. Tempoet du velger å spare i er helt opp til deg.

Last ned sparekalenderen her

Ha et mål med sparingen

Sparer du for å spare, eller sparer du til noe du har ønsket deg lenge? Det kan for eksempel være en reise, en hytte på fjellet eller en badestamp. Hvis det er noe du har drømmer om å realisere, kan du bruke sparekalenderen til å motivere deg selv til å spare. Det kan være en ide å sette pengene inn på en egen konto. Da har du oversikt over hvor mye du penger du har spart, og hvor langt det er igjen til målet. Hvis du sparer til et spesielt formål, er det lurt å definere målet på forhånd, slik at du ikke bruker pengene på noe annet.

Fordeler ved å spare

Å spare penger er en fordel både for deg og økonomien din. Hvis du sparer penger, vil du alltid ha litt ekstra i bakhånd den dagen det dukker opp en uventet utgift. Sparer du til et bestemt mål, er det også motiverende å sette av penger til sparing, fordi du vet at for hver krone du sparer, er du litt nærmere målet. Uansett hva du sparer til, er sparekartet en god hjelp til å nå målet.