Skal jeg søke refinansiering eller forbrukslån?

Refinansiering og forbrukslån er på mange måter det samme. Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån for å betale ned ett eller flere lån man har fra før. Dette gjør man for å skaffe seg bedre betingelser på lånene. Flertallet av folk som refinansierer gjør det for å rydde opp i dyre smålån og kredittkortgjeld, eller for å få lavere renter på et huslån. Man kan også søke om et rent forbrukslån, der man søker om penger til et annet formål, for eksempel til båt, reise eller oppussing.

Refinansier med et forbrukslån

Refinansiering av smålån og kredittkortgjeld kan godt gjøres med å ta opp et forbrukslån. De fleste som tilbyr forbrukslån tilbyr dem uten sikkerhet. Det vil si at du ikke må pantsette eiendeler som bil eller bolig for å få lånet

Renten på disse lånene er noe høyere, men den endelige renten på ditt lån vil til dels være avhengig av en kredittvurdering som blir gjort av deg, i tillegg til avtalt nedbetalingstid. For å få lavere rente kan man ta noe av risikoen selv ved å pantsette hus eller bil som sikkerhet for lånet. Man kan også være flere som refinansierer sammen, men dette krever at man har samme folkeregistrerte adresse.

Søk om Refinansieringslån

Tilbake til oversikten

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.