Kan jeg få refinansiere selv om jeg har en betalingsanmerkning?

Refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet kan være problematisk. Hvis du vil bli kvitt anmerkningen kan du kanskje skaffe deg et lån med pant i boligen din, for deretter umiddelbart å betale gjelden. Betalingsanmerkningen skal nemlig slettes så snart du har betalt kravet. Hvis du vil å få fortgang på dette kan det lønne seg å prate med et kredittopplysningsbyrå. Lindorff er et eksempel. Så snart anmerkningen er slettet blir det enklere for deg å samle all smågjeld og refinansiere alt til ett ryddig lån.

Betalingsanmerkninger betyr at noen er en dårlig betaler

En betalingsanmerkning er opplysninger i et kredittopplysningsregister som forteller mulige långivere at noen er registrert som en dårlig betaler. Dette kan være på grunn av en ubetalt inkassosak, en forliksdom, utlegg, lønnstrekk eller at personen har gått konkurs.

Lar du være å reagere eller betale et inkassokrav, kan du altså bli registrert med betalingsanmerkning. For å si det på en annen måte er det en strek på ditt økonomiske rulleblad, som kan skape problemer i lang tid. For eksempel kan det bli vanskelig å få godkjent lån eller tegne nytt mobiltelefonabonnement, og du kan bli nødt til å forhåndsbetale forsikringer.

En anmerkning skal som hovedregel ikke brukes mer enn fire år. Lurer du på om du er registrert med en betalingsanmerkning kan du ta kontakt med kredittopplysningsbyråene som er pliktig å opplyse deg om registreringer på ditt navn.

Søk om refinansiering

Tilbake til oversikten

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.