Nei, du må ha betalt alle inkassokrav før du kan få innvilget et forbrukslån. Inkasso er inndriving av gjeld som ikke er betalt innen forfall til opprinnelig kreditor. Det betyr i at noen som ikke har fått pengene de har krav på, overlater jobben med å kreve inn pengene til et selskap som har spesialisert seg på det. Selskapet som krever inn pengene, vil ha betalt for denne jobben, og det er her ekstrakostnadene dukker opp. I tillegg kan du få en betalingsanmerkning, noe som kan ha konsekvenser for din økonomi i lang tid fremover.

Ikke ignorer problemet – snakk med inkassobyrået

Ta tak i saken og snakk med inkassobyrået. De er interessert i å få investeringen sin og ikke i å lage trøbbel for deg. Som oftest er de like interessert som deg i å finne en god løsning.

Ta ansvar for din egen økonomi og betal alle inkassokrav så fort du har mulighet. Du sparer penger på det og det vil gjøre livet ditt både enklere og mindre stressende

Søk om refinansiering av smågjeld og spar penger

Tilbake til oversikten

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.