Refinansiering av bil fungerer i utgangspunktet på samme måte som annen refinansiering. Har du flere billån kan du samle disse i et enkelt lån, slik at du får alt på en regning. Du kan også refinansiere et billån i et nytt lån. Dette lønner seg om betingelsene på det nye lånet er bedre enn på det gamle. Å refinansiere lån er altså noe man i utgangspunktet gjør for å skaffe seg bedre betingelser på lånet.

Billån med og uten sikkerhet

Refinansiering av et billån kan godt gjøres med å ta opp et forbrukslån. De fleste som tilbyr forbrukslån tilbyr dem uten sikkerhet, noe som vil si at du ikke må pantsette eiendeler for å få lånet. Dette øker risikoen for banken, og det er derfor lån uten sikkerhet har høyere renter. Renten vil til dels være avhengig av en kredittvurdering som blir gjort av deg, i tillegg til avtalt nedbetalingstid. Vil du ha lavere renter på lånet kan det lønne seg å velge lån med sikkerhet, det vil si at du pantsetter for eksempel huset ditt som sikkerhet i lånet.

Du kan søke om refinansiering av billån her

Tilbake til oversikten

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.