Rentene forteller deg hvor mye lånet koster, men om du sammenligner med å ha ulike forbrukslån og kredittkortgjeld, kan kostnadene være betraktelig mindre. Du må som oftest betale et etableringsgebyr når du tar opp lånet, men i det lange løp vil det lønne seg.

Du kan spare mye penger på å refinansiere

Derimot er det mye å spare på å refinansiere. Kredittkort og smålån betyr som regel høy rente, og i tillegg kommer det gebyrer knyttet til hvert enkelt lån eller kredittkort. Har du mye kredittlån, vil det som regel lønne seg å refinansiere. Du får lavere rente, mer oversikt og lavere månedsavdrag. Refinansiering av kredittkort kan fort spare deg for tusenvis av kroner, og besparelsen er størst første året.

Alt på et sted = bedre oversikt

Ved å refinansiere og slå alt sammen til ett lån, slipper du unna med å betale gebyr og avgifter ett sted. Du får trolig både lavere effektiv rente, og du slipper å betale flere månedsutgifter. Både den månedlige kostnaden og den totale kostnaden for lånet blir lavere. Dessuten får du ryddet ordentlig opp i økonomien din slik at du får bedre oversikt. Forbrukslån er annuitetslån og har renteberegning av lånebeløpet hver måned. Dermed lønner det seg å betale det ned raskt hvis du kan.

Refinansiering har ofte lavere rente enn kredittkort, søk om refinansieringslån her

Tilbake til oversikten

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.