Refinansiering av gjeld betyr at man tar opp et nytt lån for å betale ned ett eller flere lån man har fra før. Man kan si at man samler alle lånene i et lån. Dette gjør man for å skaffe seg bedre betingelser.

Hva kan jeg refinansiere?

Du kan refinansiere all gjeld som er tatt opp uten sikkerhet. Det vil si forbrukslån, kredittkort, produkter kjøpt på kreditt, båtlån og andre lån du har tatt opp uten å stille sikkerhet i for eksempel bolig.

Man kan ikke søke om refinansiering av inkassokrav.

Refinansier med et forbrukslån

Flertallet av de som refinansierer gjør det for å rydde opp i økonomien slik at de får bedre oversikt over dyre smålån og kredittkortgjeld. Refinansiering av smålån og kredittkortgjeld kan godt gjøres med å ta opp et forbrukslån. Bankene hjelper deg ofte med å betale inn lånene du refinansierer, ved at du samler lånet i ett lån hos dem. De fleste som tilbyr forbrukslån tilbyr det uten sikkerhet. Det vil si at du ikke må pantsette eiendeler som bil eller bolig for å få lånet.

Dette øker risikoen for banken, og rentene på lånet blir derfor høyere. Renten vil til dels være avhengig av en kredittvurdering som blir gjort av deg, i tillegg til den avtalte nedbetalingstiden på lånet. For å få lavere rente kan man ta noe av risikoen selv ved å pantsette hus eller bil som sikkerhet for lånet. Det er også mulig å refinansiere sammen med en medsøker, men dette krever at man har samme folkeregistrerte adresse.

Søk om refinansieringslån for opp til 500 000 kroner

Tilbake til oversikten

Låneeksempel

Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.

 

Se vårt eksempel på hvor mye du kan spare ved å refinansiere i vår sak om Åse. Åse hadde mistet oversikten over hvor mye hun betalte i forbruksgjeld hver måned. Ved å refinansiere fikk hun lavere rente og sparte hele 16100 kr første året. Se hele vår video om refinansiering.