I søknadsprosessen vil du møte på begrepet medsøker. Hvis dere er to personer som ønsker å ta opp lån, vil den du søker lånet sammen med, være medsøker. Det er fordeler og ulemper ved å ha en medsøker på lånet. Om det er noe som passer for dere, kommer an på deres livssituasjon og deres behov.

Vurder situasjonen før dere søker

Medsøkere du kan ta opp forbrukslån sammen med er ektefelle eller registrert samboer. Den du tar opp lånet med må ha samme folkeregistrerte adresse som deg. Tar man opp lånet sammen blir man to om ansvaret, og derfor to om tilbakebetalingen. Å søke om lån med en medsøker, er på mange måter en ekstra trygghet.

Du bør likevel tenke over situasjonen før du bestemmer deg for å ta opp lån med samboer eller ektefelle. Spør dere selv om de økonomiske forpliktelsene kan føre til belastninger for parforholdet. Hvis et felles lån vil være vanskelig for forholdet, bør dere vurdere om dette er løsningen for dere. Skulle dere gå fra hverandre i løpet av låneperioden, kan det være vanskelig å samarbeide om å betale ned et lån.

Se hvor mye du kan spare og søk om refinansieringslån her

Tilbake til oversikten

Låneeksempel:

Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.