Refinansiering: Får man lavere rente ved å samle lån?

Mange velger å refinansiere smålån fra forskjellige banker for å få lavere rente. Når du tar opp et refinansieringslån er det et krav at du skal kunne betale tilbake lånet på 5 år, eller så må totalkostnaden være lavere enn på eksisterende lån. Det er med andre ord penger å spare på å refinansiere forbrukslån. Du kan sende en helt uforpliktende søknad, for å se hva vi kan tilby.

Vil du refinansiere lån og kredittkort til lavere rente?

Du kan spare mye penger ved å samle dyre smålån og kredittkort i ett lån. Renten på kredittkort er som oftest oppe i 20-30 prosent, om ikke mer. Til sammenligning kan man få et refinansieringslån med en nominell rente helt ned på 7,99 prosent hos oss. Hva renten på ditt lån blir, avhenger av kredittvurderingen som blir gjort av deg. Husk at man bør fokusere på den effektive renten når man sammenligner lån, siden dette inkluderer alle kostnader ved lånet. Du sparer mest penger det første året etter at du refinansiert, siden rentekostnadene blir lavere etter hvert som lånet blir betalt ned.

Lurer du på om du bør refinansiere, eller ta opp et nytt lån, kan du lese mer om de ulike lånetypene her.

Ved refinansiering av gjeld, vil du spare penger

Lån uten sikkerhet gir høyere risiko for banken

De fleste som tilbyr smålån og kreditt tilbyr det uten krav til sikkerhet. Det vil si at du ikke må pantsette for eksempel bil eller bolig for å få godkjent lånet. Dette øker risikoen for banken, men risikoen jevnes ut med høyere renter. For å skaffe seg lavere rente på lån kan man eventuelt ta på seg noe av risikoen selv ved å pantsette eiendeler som sikkerhet for lånet.

Les om å samle dyre lån

Spar penger på å refinansiere forbrukslån

Med refinansiering av alle kredittlån til ett forbrukslån kan man også lett holde seg oppdatert på rentemarkedet. Det kan jo hende at man betaler mye mer i renter enn man strengt talt trenger, spesielt om man har lån i flere banker. Ved å samle alt på ett sted, vil du får bedre oversikt over rentekostnader og total forbruksgjeld. Du har med andre ord mye å vinne på å refinansiere lån med lavere rente.

Om du kan få refinansiering til lav rente, avhenger av flere faktorer. Størrelsen på lånet, økonomien din og kredittvurderingen som blir tatt av deg, bidrar alle til å avgjøre hva du får som effektiv rente du får på ditt lån. Nominell rente, er renten på lånet du får, mens den effektive renten inkluderer alle ekstra gebyrer og kostnader.

Du kan sende en helt uforpliktende søknad i beregneren øverst på siden, hvis du vil se hva vi kan tilby deg. Fyll inn informasjon om den usikrede gjelden du ønsker å samle i ett lån. Det kan være alt fra forbrukslån til kredittkort. Når du har fylt inn beregneren, vil du ble sendt videre til et søknadsskjema. Så fort søknaden din er sendt inn, vil du få svar på om vi kan tilby deg lån eller ikke. Vil du vite mer om hvordan du søker om refinansiering, kan du lese mer her.

Vanlige spørsmål om å samle smålån til lavere rente

    Hvem kan søke om å samle smålån til lavere rente?

    Refinansiering passer for deg som har forbruksgjeld fra før, enten i form av lån, kreditter eller kredittkort. Du må i tillegg ha fylt 23 år, og du kan ikke ha noen utbetalte betalingsanmerkninger eller inkassokrav. Det er også et krav om at du ikke har mer enn fem ganger årsinntekt i gjeld og du må tåle en renteøkning på 5 % på din totale gjeld. Som hovedregel har all forbruksgjeld en maksimal nedbetalingstid på 5 år, men om du søker om refinansiering og den totale kostnaden på lånet blir lavere enn hva du har i dag, vil du kunne få en lenger nedbetalingstid.

    Hvorfor bør du velge Express Bank?

    Express Bank har lang erfaring med å tilby låne- og kredittprodukter til det norske privatmarkedet. Hos oss kan du samle privatlånene dine til en konkurransedyktig rente. Våre medarbeidere er alltid tilgjengelig for deg om du skulle ha noen spørsmål om dine lån eller kreditter.

Låneeksempel:

Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.

Les mer om refinansiering