Spørsmål og svar om refinansiering

Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene innen refinansiering
  Hva er refinansiering?

  Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån for å betale ned ett eller flere lån man har fra før. Dette gjør man for å skaffe seg bedre betingelser på lånene. Flertallet av folk som refinansierer gjør det for å rydde opp i dyre smålån og kredittkortgjeld, eller for å få lavere renter på et huslån.

  Les mer om refinansiering av gjeld

  Hvem kan få refinansiering?

  For å søke om refinansiering hos Express Bank må du være minst 23 år gammel, ha fast boligadresse i Norge, du må ikke ha inkasso eller betalingsanmerkninger og du må ha minimum inntekt på 250.000 kr.

  Har du mye smågjeld hos forskjellige banker – søk om refinansieringslån

  Les mer: Hvem kan refinansiere gjeld?

  Hvor mye koster refinansiering?

  Når du tar opp et refinansieringslån må du betale renter slik som på alle andre lån. Rentene på et refinansieringslån er som regel lavere enn på kredittkort og annen forbruksgjeld, hvilket betyr at du ofte sparer penger på refinansiere.  Du må betale et etableringsgebyr når du tar opp det nye lånet. Kostnaden på lånet avhenger av lånesum, rente og nedbetalingstid.

  Refinansiering har ofte lavere rente enn kredittkort, søk om refinansieringslån her

  Les mer: Hvor mye koster refinansiering?

  Hvordan refinansiere billån?

  Refinansiering av bil fungerer i utgangspunktet på samme måte som annen refinansiering. Du kan samle flere billån i et lån hos oss, eller du kan refinansiere et billån for å få bedre betingelser på lånet.

  Du kan søke om refinansiering av billån her

  Les mer om hvordan man refinansierer billån

  Hvordan refinansiere boliglån?

  Når du skal refinansiere et boliglån i ny bank bør du søke om et nytt boliglån i den nye banken. Akkurat som ved søknad om andre boliglån, vil banken kreve at alle opplysninger som søknaden krever dokumenteres, slik at de kan vurdere din betalingsevne og risikoen ved å låne deg penger. Du må regne med å måtte dokumentere verdien på boligen, i tillegg til din inntekt, gjeld og formue. Ved refinansiering vil en verditakst fra takstmann eller en verdivurdering fra eiendomsmegler gi deg den dokumentasjonen på boligens markedsverdi som du trenger.

  Du kan kanskje skaffe deg bedre lånebetingelser hos din nåværende bank uten å måtte refinansiere hos en ny bank. Hvis du mener at boligen din har steget i verdi bør du kontakte banken din for å få vurdert lånebetingelsene dine på nytt. En enkel måte å sjekke om du har en bra rente på lånet ditt er å sammenligne med tilbud fra andre banker i Finansportalen.

  Søk om refinansiering av forbruksgjeld her

  Les mer om refinansiering av boliglån

  Hvordan refinansiere kredittkort?

  Du kan enkelt refinansiere kredittkortgjeld ved å fylle ut skjema og søknad på hjemmesiden vår. I tillegg vil du bli spurt om å sende inn nødvendig dokumentasjon. Når søknaden er ferdig behandlet vil du få et svar på om du kan få refinansieringslån hos oss.

  Refinansier dyr kredittkortgjeld hos Ekspress Bank

  Les mer: Hvordan refinansiere kredittkort?

  Hvordan refinansiere lån?

  Å søke om et refinansieringslån er ikke vanskeligere enn å søke om andre lån. Det er mange som tilbyr refinansiering, både med og uten sikkerhet. Du kan søke om refinansiering via søknadsskjemaet på våre nettsider. Blir lånet innvilget vil du bli bedt om å sende inn dokumentasjon.

  Prøv vår kalkulator og søk om refinansieringslån

  Les mer om hvordan du refinansierer lån

  Hvorfor refinansiere lån?

  Ved å samle flere dyre smålån i ett lån kan man spare mye penger. Renten på kredittkort kan ofte være på 20-30 prosent. Til sammenligning kan man få forbrukslån hos oss med rente helt ned på 7,49 prosent. Hva din rente blir, avhenger av kredittvurderingen som blir gjort av deg. Husk at man bør fokusere på den effektive renten når man sammenligner lån, siden dette inkluderer alle kostnader ved lånet. Besparelsen ved refinansiering er størst det første året, siden rentekostnadene blir lavere etter hvert som lånet blir betalt ned. Du får i tillegg bedre oversikt over økonomien, i og med at alle lånene du har refinansiert blir samlet på en regning.

  Det finnes mange fordeler ved å refinansiere, klikk her for mer info

  Les mer om hvorfor du bør refinansiere lån

   

  Får man lavere rente ved å refinansiere?

  Ja, det kan være mye å spare på å refinansiere. Renten på kredittkort kan ofte være på 20-30 prosent. Til sammenligning kan man få refinansiering hos oss med nominell rente helt ned på 7,49 prosent. Hva din rente blir, avhenger av kredittvurderingen som blir gjort av deg. Husk at det er den effektive renten du bør se på når du sammenligner lån, siden dette inkluderer alle kostnader ved lånet. Besparelsen ved refinansiering er størst det første året, siden rentekostnadene blir lavere etter hvert som lånet blir betalt ned.

  Beregn ditt refinansieringslån og søk her

  Les mer: Får man lavere rente av å refinansiere?

  Skal jeg søke refinansiering eller forbrukslån?

  Refinansiering og forbrukslån er som oftest samme. Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån for å betale ned ett eller flere lån man har fra før. Dette lånet er ofte et forbrukslån. Dette gjør man for å skaffe seg bedre betingelser på lånene. Flertallet av folk som refinansierer gjør det for å rydde opp i dyre smålån og kredittkortgjeld, eller for å få lavere renter på et huslån. Et vanlig forbrukslån er et lån der det betales ut penger til en kunde, som for eksempel skal bruke dem på oppussing, reise eller ny vaskemaskin.

  Man kan på mange måter si at refinansiering og forbrukslån omtrent det samme, det er formålet pengene brukes til som er ulikt.

  Søk om forbrukslån eller refinansieringslån

  Les mer om forskjellen på lån 

  Kan man refinansiere inkassokrav?

  Nei, du må ha betalt alle inkassokrav før du kan få innvilget et lån hos oss.

  Les mer om refinansiering og inkassokrav

  Kan jeg få refinansiere selv om jeg har en betalingsanmerkning?

  Du kan ikke ha betalingsanmerkning for å få innvilget lån hos oss. Vil du søke om refinansiering må du betale inn det du skylder, betalingsanmerkningen skal nemlig slettes så snart du har betalt kravet. Hvis du vil å få fortgang på dette kan det lønne seg å prate med et kredittopplysningsbyrå. Så snart anmerkningen er slettet blir det enklere for deg å samle all smågjeld og refinansiere alt til ett ryddig lån.

  Kan jeg refinansiere selv om jeg har betalingsanmerkning?

  Hvilke fradrag kan man få på skatten?

  Du kan trekke fra omkring 27% av rentene på lånet ditt.  Det betyr at rentene på lånet i praksis er en tredjedel lavere enn de ser ut som. Dette gjelder dog bare for rentene, og ikke på avdragene og gebyrene som også skal betales. Banken rapporterer inn rentekostnadene dine til skattemyndighetene, og de blir ført inn på skattemeldingen din

  Søk om refinansieringslån

  Les mer: Hvilke fradrag kan man få på skatten? 

  Hva er en medsøker?

  I løpet av søknadsprosessen vil du møte på begrepet medsøker. Hvis dere er to personer som ønsker å ta opp lån, vil den du søker lånet sammen med, være medsøker. En medsøker må enten være ektefelle eller registrert samboer. Den du tar opp lånet sammen med må ha samme folkeregistrerte adresse som deg.

  Regn ut hvor mye du kan spare og søk om refinansieringslån her

  Les mer om medsøker

  Hva er løpetid?

  Løpetid kan også kalles nedbetalingstid. Dette er så lang tid du avtaler med banken at du skal bruke på å betale tilbake lånet. Løpetiden kan være kort eller lang avhengig av hva du og banken blir enige om.

  Hva er månedlig terminbeløp?

  En termin er et annet ord for en tidsperiode, i dette tilfellet en måned. Terminbeløp er det beløpet du som låntaker må betale til utlåneren hver betalingstermin. Beløpet består av renter, avdrag og eventuelle gebyrer.

  Hva er nominell rente?

  Den nominelle renten er renten på lånet, uten gebyrer og andre kostnader.

  Hva er effektiv rente?

  Den effektive renten er summen av den nominelle renten, pluss alle gebyrer og andre kostnader som følger med lånet. Effektiv rente inkluderer blant annet renter, avdrag og eventuelle gebyrer. Den effektive renten forteller deg den faktiske prisen på lånet og det er den du bør se på når du sammenligner lån.

  Hva er AvtaleGiro?

  AvtaleGiro er en avtale mellom en kunde og en betalingsmottaker der mottakeren automatisk kan trekke penger fra kundens konto. Avtalen inneholder en grense for hvor mye penger som kan trekkes i en gitt tidsperiode. Du som kunde skal varsles før det trekkes penger, og du kan si opp avtalen når du vil. Lurer du på hvordan du oppretter AvtaleGiro hos oss? Isåfall bør du se denne videoen.

  Hva betyr innfrielse av lån?

  Å innfri et lån betyr at du betaler utlåneren alle de pengene som står igjen på lånet. Ved å innfri lånet avslutter du gjelden og dine forpliktelser til utlåneren.

  Hva er en fullmakt?

  En fullmakt betyr at en person kan opptre på vegne av en annen person. Avtaler gjort under en fullmakt er like juridisk bindende som om du skulle ha inngått avtalen selv. Vi viser deg hvordan du sender inn fullmakt i denne videoen. 

  Hva er etableringsgebyr?

  Når du oppretter et nytt lån i en bank, krever banken et pengebeløp for sin del av arbeidet. Etableringsgebyr betaler du bare én gang.

  Hvad er dokumentasjon?

  Hvis vi skal kunne gjøre en god vurdering av deg som låntaker trenger vi å få vite en del ting om deg. Derfor er vi avhengig av at du sender oss god dokumentasjon når du søker om lån. Hva vi trenger kan variere, men det vil typisk dreie seg om lønnslipper, bekreftelse av andre inntekter og selvangivelse.

Låneeksempel:

Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Effektiv rente: 8,17 % - 32,26 %. Maks løpetid 180 mnd.