Refinansieringslån - få bedre oversikt over økonomien med refinansiering

Flere smålån? Da kan refinansiering av lån være løsningen for deg. Du kan samle gjeld for opptil 500 000 kroner hos Express Bank. Søk om refinansiering.

Hvorfor bør du søke om refinansiering av dyre lån? Ved refinansiering av gjeld, vil du spare penger fordi du kan få bedre rente, lavere total kostnad på lånet, og du får kontroll på annen gjeld du har. Lurer du på om vi kan tilby den beste refinansieringslån for deg, er det helt uforpliktende å søke om lån til refinansiering hos oss. Fyll inn lånekalkulatoren under og se hva vi kan tilby deg.

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd

Fordelene ved Refinansiering

Du kan få et større lån til rådighet

Det er ofte mange penger å spare ved å samle alle eksisterende lån i et Refinansieringslån. Et større beløp til rådighet hver måned gir litt mer luft i budsjettet – og kanskje får du i tillegg muligheten til å spare opp litt til uforutsette utgifter.

Du legge et overkommelig budsjett

Du legge et overkommelig budsjett Når du samler lånene dine, blir budsjettet ditt mer oversiktlig, da du kun har én utgift til én kreditor hver måned. Det kan gjøre det enklere for deg å legge et godt budsjett og holde oversikten over økonomien din.

Du kan få utbetalt ekstra kontanter

Når du søker om et Refinansieringslån hos Express Bank, har du også muligheten til å få en kontantutbetaling i tillegg til lånet. Kanskje trenger du litt ekstra til uforutsette utgifter, eller kanskje er det noe du drømmer om å få realisert i hjemmet ditt.

Hva er refinansiering?

Refinansiering er å samle flere mindre lån i ett stort. Det betyr at man tar opp et nytt lån, et refinansieringslån, som nedbetaler alle kredittkort og forbrukslån du måtte ha. Ved å refinansiere samler du gjelden i ett lån, slik at du får alt på én regning og dermed bedre kontroll på økonomien.

Refinansiering av dyre lån kan gjøres selv om du har ulike typer lån i flere banker. Det kan være både kredittkort og forbrukslån. Du kan altså samle gjeld på en regning. Ved å refinansiere flere lån får du færre gebyrer, lavere rente og mer penger til overs.

Ved refinansiering av gjeld, vil du spare penger

Hvordan få refinansiering?

Lurer du på hvordan du kan refinansiere dyre lån hos oss eller trenger du hjelp til refinansiering av gjeld? Slik går du frem for å søke om et refinansieringslån hos oss:

 1. Send inn en helt uforpliktende søknad ved å fylle inn dine gjeldsopplysninger i beregneren. Fyll inn lånene du ønsker å innfri, for å samle gjelden i ett lån. Du vil så bli sendt til et søknadsskjema, der vi ber om litt flere opplysninger.
 2. Kort tid etter at du har innsendt søknaden vil du få svar på lånetilbudet. Her vil du også motta informasjon om hvilken rente vi kan tilby. Om du velger å takke ja, signerer du med BankID. Ved å signere med BankID godtar du lånet og lånebetingelsene. Du må også sende inn dokumentasjonen som etterspørres, ved å laste den opp via linken i e-post.
 3. Vi gjennomgår dokumentasjonen du har sendt oss. Når vi har mottatt dokumentasjon som bekrefter opplysningene du har oppgitt, vil søknaden bli godkjent fra oss.
 4. Når refinansieringslånet er ferdig opprettet, tar vi oss av innfrielsen av lånene/kredittkortene dine.

Når bør jeg vurdere refinansieringslån?

Et refinansieringslån passer godt for deg som har mye gjeld fra tidligere, og som ønsker bedre kontroll på økonomien. Det kan også være et godt alternativ om du vil ta opp et nytt forbrukslån – det er mulig å refinansiere gammel gjeld og samtidig få utbetalt litt ekstra. Det gir deg fortsatt fordelene med refinansiering, samtidig som du får litt ekstra til det du trenger. Søker du om refinansiering, så innfrir vi lånene du ønsker å refinansiere for deg.

Det er flere fordeler med et refinansieringslån. I og med at alt samles på en regning, slipper du å forholde deg til flere forfallsdatoer i måneden, og får dermed bedre oversikt over renter og avdrag.

Mange refinansierer også for å få bedre betingelser på lånet. Et kredittkort har ofte renter på godt over 20 prosent. Til sammenligning kan man få et refinansieringslån hos oss med nominell rente helt ned på 7,99 %. Det kan være mye å spare på å refinansiere hos oss. Renten du får avhenger av flere forhold, men du kan prøve vår kalkulator, og sende inn en helt uforpliktende søknad for å se hva vi kan tilby deg.

Et kredittkort har ofte renter på godt over 20 prosent. Til sammenligning kan man få et refinansieringslån hos oss med nominell rente helt ned på 7,99 %.

Hvem kan få refinansiering?

For å få refinansiering må du være over 23 år og ha en inntekt på over 250 000 kr. I tillegg må du ha fast boligadresse i Norge og du kan ikke ha inkassokrav eller betalingsanmerkning. Det blir gjort en kredittvurdering og et oppslag i gjeldsregisteret. Hvis vi kan tilby deg refinansiering av lån, vil du få tilsendt et tilbud på e-post. Dersom du ikke kan få hjelp til refinansiering av lån hos oss, bør du gå gjennom lånene dine, slik at du betaler ned lånene med høyest rente først.

Vi tilbyr refinansiering av gjeld fra 50.000 – 500.000 kroner. Du kan sende inn en uforpliktende søknad for å se hva ditt refinansieringslån vil komme på. Trenger du hjelp med søknaden, kan du også kontakte vår kundeservice.

Er det vanskelig å få refinansiering?

Om vi kan tilby deg refinansieringslån avhenger av flere årsaker. Selve søknaden sendes inn online, og det kan være lurt å ha oversikt over inntekter, utgifter og annen gjeld før du starter søknadsprosessen. Er du usikker på noe i søknadsprosessen kan du ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg.

Etter at vi har mottatt søknaden med dine opplysninger, vil vi se om vi har mulighet til å tilby deg lån til refinansiering.

For å kunne søke om refinansiering må du:

 • ha fylt 23 år
 • ha fast boligadresse i Norge
 • ikke ha inkasso eller betalingsanmerkninger. Lurer du på om du har betalingsanmerkninger kan du ta en kredittsjekk på deg selv via et kredittopplysningsbyrå.
 • Din samlede gjeld kan ikke være mer enn 5x brutto inntekt.
 • Du må kunne håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på din samlede gjeld.
 • Du kan få inntil 15 års løpetid på refinansieringslån, men løpetiden avhenger av løpetiden og kostnaden på lånene du vil innfri.

Hjelp til å finne lånene dine?

(1) Start hos Gjeldsregisteret

Det finnes et samlet register i Norge som heter Gjeldsregisteret. Gjeldsregisteret inneholder informasjon om usikret forbrukskreditt, eksempelvis kredittkort og forbrukslån. Tjenesten sikres med pålogging via ID-porten, og du får fullt innsyn i alle de opplysningene Gjeldsregisteret har om deg.

(2) Sjekk kontoutdragene dine

Logg inn i nettbken og se på alle kontoutdragene dine, måned for måned. Her kan du se hvem du betaler til, hvor mye og hvor ofte. Hvis du av én eller annen grunn ikke betaler ned på alle de eksisterende lånene dine, vil de selvfølgelig ikke fremkomme på kontoutdragene dine.

(3) Sjekk kontoutdragene dine

Selv om den eksisterende gjelden til familie eller venner ikke kan inkluderes i et refinansieringslån, er det fortsatt viktig at du inkluderer disse lånene i oversikten din, så du sikrer at du har rom i økonomien til å betale dem tilbake

Velg en Betalingsforsikring og sov godt om natten

Innimellom utvikler livet seg i en retning du ikke kunne ha forutsett. Det kan oppstå situasjoner som gjør at du i en periode ikke har mulighet til å betale ned på gjelden din. Express Bank tilbyr en Betalingsforsikring som gir sikkerhet for deg og familen din, hvis uhellet er ute og du mister jobben eller tap av arbeidsevne. Ved sykdom eller arbeidsløshet dekker Express Bank den månedlige utgiften på lånet eller kreditten din. Ved å tilføye en Betalingsforsikring til lånet ditt, slipper du bekymringer og sikrer at du vil være i stand til å innfri lånet ditt.

Du kan lese mer om vår Betalingsforsikring her

Hvorfor får jeg ikke refinansiering?

Det kan være flere grunner til at du ikke får godkjent søknaden om refinansiering av gjeld, og forklaringen kan være ganske sammensatt. En viktig ting å huske på, er at selv om refinansiering kan hjelpe deg å få kontroll over økonomien, er det likevel ting du må rydde opp i før vi kan tilby deg et lån. Har du betalingsanmerkninger eller inkassokrav, må disse betales og slettes før et lån kan innvilges. Vi vil ikke kunne hjelpe deg med å samle smålån om du har hatt problemer med betalinger tidligere. Du kan få opplyst eventuelle betalingsanmerkninger hos et kredittopplysningsbyrå – for eksempel Experian.

Refinansiering uten sikkerhet

Får du innvilget et refinansieringslån, vil du få lavere rente eller totalkostnad på lånet, enn hva du har i dag. I tillegg vil du, ved å velge å samle gjeld hos oss, få refinansiering uten sikkerhet. Det vil si at du ikke trenger å pantsette andre eiendeler som hus og bil.

Refinansiering av lån har derfor mange fordeler. Kort oppsummert får du lavere kostnad, færre gebyrer, bedre kontroll over økonomien og du får samlet flere lån, både kredittkort og forbrukslån, på et sted. Søk om refinansiering her.

Andre relevante sider om refinansiering

 • Priser for refinansiering
 • Refinansiering 50.000 - 500.000 kr.
  Lånerente (Nominell, flytende) 7,99 % - 18,49%
  Vanligste rente (Nominell) 10,49%
  Etableringsomkostninger 1%, min. 950 kr
  Terminomkostninger 45 kr
  Betaling med Avtalegiro 0 kr
  Betaling med giro 55 kr
  Avtalegiro med melding 10 kr
  Innfrielse før ordinært utløp 0 kr
  Manuelle tjenester
  Adresseendring 100 kr
  Kopi av årsoppgave 100 kr
  Endring i lånet 150 kr
  Avlysning av utbetalt lån 100 kr
  Betalingsfri måned / overhopp 150 kr
  Mislighold
  Inkassovarsel 35 kr
  Betalingsvarsel 35 kr
  Øvrige omkostninger og gebyrer iht. til gjeldende satser

  Betingelser