Hva vil lånet koste?

Få rask oversikt med vår lånekalkulator for refinansiering

Har du mange smålån hos flere forskjellige banker? Trenger du mer oversiktig i hverdagen. Da kan refinansiering være løsningen. Lånekalkulatoren under et raskt overblikk over hva du kan spare på å samle lånene dine, og du kan sende inn en uforpliktende søknad om refinansiering.

Vi gjør det raskt og enkelt for deg å søke om et lån:

 • Tast inn lånebeløp og løpetid i lånekalkulatoren
 • Få umiddelbart opplyst din månedlige utgift i lånekalkulatoren

Når du har valgt lånets størrelse og løpetid i lånekalkulatoren ser du se en indikator på hva den månedlige utgiften blir. Dermed er det enkelt og oversiktlig å se hva lånet vil koste deg.

Hva gjør lånekalkulatoren?

En lånekalkulator er et online skjema som kjapt regner ut hvor mye du må betale for et eventuelt lån. Du skriver bare inn litt grunnleggende info om dine ønsker, og skjemaet regner ut kostnadene dine for et eventuelt forbrukslån. Det finnes ulike kalkulatorer for ulike typer lån. Felles for alle sammen er at de regner ut hvor mye det koster å betjene lånet, gitt forskjellige nedbetalingstider og lånesummer. Hvis du liker det du ser og ønsker å se om du kan få innvilget lånet, kan du sende inn en uforpliktende lånesøknad.

Hvilke lån vil du refinansiere?

Velg selv løpetid og få oversikt over ditt månedlige avdrag. Samlet lånebeløp skal være mellom {{amountOptions.min | numberDK}} og {{amountOptions.max | numberDK}} kr. Gjeld som skal innfris må være minimum {{50000 | numberDK}} kr

Låne-/kredittype
Mnd. avdrag
Restgjeld

Ønsker du også en kontantudbetaling?

Kontantudbetalingen kan max. udgøre {{amountOptions.maxCashPayout | numberDK}} kr. Det samlede lån (gæld til indfrielse og kontantudbetaling), skal minimum være {{amountOptions.min | numberDK}} kr. og må ikke overstige {{amountOptions.max | numberDK}} kr.

Velg et beløp mellom {{getMinCashPayout() | numberDK}} og {{dataLoan.max_calculated_cash_payout | numberDK}} kr.

Beregn ditt lån

Velg selv løpetid og få oversikt over ditt månedlige avdrag.

Jeg vil låne: {{dataLoan.total_loan | numberDK}}kr.

Du kan søke om refinansiering for beløp mellom {{amountOptions.min | numberDK}} og {{amountOptions.max | numberDK}} kr.

Løpetid:

Mitt lån

Ekstra til rådighet per måned:
{{dataLoan.min_saving | numberDK | positiveNumber}}kr. - {{dataLoan.max_saving | numberDK | positiveNumber}}kr.
 • Nominell rente
  {{calcOptions.product.minInterest | numberDK:2}}% - {{calcOptions.product.maxInterest | numberDK:2}}%
  Effektiv rente
  {{calcOptions.minAAop | numberDK:2}}% - {{calcOptions.maxAAop | numberDK:2}}%
 • Samlet lånebeløp
  {{dataLoan.total_loan | numberDK}} kr.
  Lånets løpetid:
  {{isValidSamlelaan() ? dataLoan.duration : 0}} mnd.
 • Samlet kredittomkost.
  {{calcOptions.minCostsAmount | numberDK}} kr. 0 kr. - {{calcOptions.maxCostsAmount | numberDK}} kr.
  Den samlede tilbakebetalingen av lånet
  {{calcOptions.minTotal | numberDK}} kr. - {{calcOptions.maxTotal | numberDK}} kr.
 • Månedlig terminbeløp
  {{calcOptions.minRepay | numberDK}} kr. - {{calcOptions.maxRepay | numberDK}} kr.
 • {{calcOptions.calcText}}

Hvorfor får man forskjellige summer i forskjellige kalkulatorer?

Resultatet er forskjellig i de forskjellige lånekalkulatorene siden det er ulike renter for ulike typer lån. Alle banker bruker i tillegg sine egne rentesatser, og her er det mye penger å spare på å velge riktig bank! Noen kalkulatorer gir deg muligheten til å regne ut endringer i kostnader ved forskjellige renter. Dette gjelder særlig for en lånekalkulator som regner ut boliglån og andre større lån med lang løpetid. Skjemaet på denne siden er en lånekalkulator for forbrukslån.

Det er alltid lurt å sammenligne flere banker og långivere når du skal søke om lån. Aktiv bruk av lånekalkulator på bankenes nettsider gjør dette til en enkel oppgave.

Tast inn beløpet i kalkulatoren under og se resultatet

Ønsker du å søke om refinansiering? Slik gjør du det

Når du har valgt lånets størrelse og løpetid i lånekalkulatoren ser du se en indikator på hva den månedlige utgiften blir. Dermed er det enkelt og oversiktlig å se hva lånet vil koste deg. Hvis du liker tilbudet lånekalkulatoren gir det, kan sende inn en uforpliktende lånesøknad ved å trykke på «Søk om lån nå». Denne søknaden er uansett ikke bindende, siden lånet bare kan innvilges når kredittavtalen er signert.

Låneeksempel forbrukslån: Effektiv rente 13,5%, 140.000 kr o/5 år, kostnad: 53.468,18kr, totalt: 193.468,18 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 3.223,42 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%.

Låneeksempel refinansiering:  Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.

Lån penger ved å fylle ut og sende inn din søknad online.

Ord og uttrykk

Det å låne penger er en viktig avgjørelse, og derfor er det vesentlig at du vet hva du går til. Desto bedre informert du er, desto bedre valg kan du ta. Under har du en forklaring på hva noen viktige finansielle ord og uttrykk betyr. Hvis du vil lese om flere uttrykk kan du gå inn på vår økonomiske ordliste. Du kan også lese mer om refinansiering her.

  Hva er betalingsforsikring?

  Også kalt låneforsikring. Ved å ta opp en slik forsikring, vil du få dekket terminbeløpet dersom en uforutsett hendelse som f.eks. sykdom eller arbeidsledighet, gjør at du ikke lenger kan betale disse selv. Dette gir deg en trygghet som kan være verdt mye.

  Hva er effektiv rente?

  Effektiv rente er den renten lånet faktisk koster deg, når både den nominelle renten pluss alle gebyrer og andre kostnader er regnet med inn i renten. Se også nominell rente.

  Hva er etableringsgebyr?

  Et etableringsgebyr er et engangsgebyr som kan kreves inn for å dekke kostnadene banken har ved å opprette et nytt lån.

  Hva er forbrukslån?

  Med et forbrukslån snakker vi om et lån du kan få innvilget uten å måtte stille sikkerhet i eiendeler som for eksempel et hus. Siden denne typen lån utgjør en større risiko for banken, vil renten som regel være noe høyere enn for lån med sikkerhet. Du kan se hvor mye det blir for deg i lånekalkulatoren øverst på siden.

  Hva er kredittvurdering?

  En kredittvurdering er en finansiell undersøkelse som blir gjort for å finne ut om en person er kredittverdig. Banker gjør alltid en slik sjekk før de låner penger til nye kunder. Kredittvurderingen ser på både den økonomiske historikken og nåværende situasjonen til søkeren. Hvis kredittvurderingen ser dårlig ut fører det til høyere rente på lånet, eller at lånesøknaden rett og slett blir avslått.

  Hva er lånekalkulator?

  En lånekalkulator gir deg et overslag på størrelsen av dine månedlige kostnader, avhengig av hva du har fylt inn i skjemaet. Når du fyller inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid regner en lånekalkulator ut et anslag for deg.

  Gå til vår lånekalkulator øverst på siden

  Hva er lånerente?

  Renten på et lån er prisen man betaler for å få lov til å leie kapital av noen andre, som jo faktisk er det man gjør når man låner penger hos en bank. Som oftest er renten oppgitt som en årlig prosent av lånebeløpet.

  Hva er nedbetaling?

  Nedbetaling betyr å betale tilbake en avtalt del av et lånebeløp, pluss renter og gebyrer, til faste tidspunkter i løpet av året. Som regel betales beløpet en gang i måneden.

  Hva er løpetid?

  Nedbetalingstid, eller løpetid, er lengden på den perioden man har avtalt med banken at man har før hele lånet skal være betalt tilbake. Nedbetalingstiden på våre forbrukslån setter du selv i lånekalkulatoren.

  Hva er nominell rente?

  Nominell rente, som også kalles debitorrente og pålydende rente, er selve rentesatsen på et lån. Dette tallet inkluderer ikke gebyrer og andre tilleggskostnader.

  Hva er rentesats?

  Prisen på et lån før gebyrer og andre tilleggskostnader er lagt til.

  Hva er terminbeløp?

  Når man har lånt penger er det vanlig å betale det ned i flere små biter. Terminbeløp betyr en slik delbetaling som du har avtalt å betale til banken til en fastsatt tid. Dette beløpet dekker både avdrag, renter og gebyrer. Det betales vanligvis enten én gang i måneden eller én gang hver 3. måned.