Forbrukslån til god rente

 • Du får svar med en gang
 • Ingen skjulte gebyrer
 • Lån uten sikkerhet

Jeg vil låne:

Løpetid:

Mitt lån

Månedlig avdrag
{{calcOptions.minRepay | numberDK}}kr. - {{calcOptions.maxRepay | numberDK}}kr.
 • Nominell rente
  {{calcOptions.product.minInterest | numberDK:2}}% - {{calcOptions.product.maxInterest | numberDK:2}}%
  Effektiv rente
  {{calcOptions.minAAop | numberDK:2}}% - {{calcOptions.maxAAop | numberDK:2}}%
 • Samlet kredittomkost.
  {{calcOptions.minTotal-amountSliderOptions.value | numberDK}} kr. - {{calcOptions.maxTotal-amountSliderOptions.value | numberDK}} kr.
  Den samlede tilbakebetalingen av lånet
  {{calcOptions.minTotal | numberDK}} kr. - {{calcOptions.maxTotal | numberDK}} kr.
 • {{calcOptions.calcText}}

Noen vanlige spørsmål om forbrukslån

Vi har samlet noen av spørsmålene som mange lurer på angående forbrukslån her.

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er en type lån som du kan bruke til det du vil og som heller ikke krever sikkerhet. Du kan altså få et forbrukslån uten å måtte stille sikkerhet i for eksempel hus, båt, eller bil. Siden forbrukslån innebærer en større risiko for banken, blir renten ofte høyere enn for andre typer lån som krever sikkerhet. Hvor høy renten blir vil også være avhengig av andre ting, som f.eks. en kredittvurdering av deg og avtalt nedbetalingstid. Man kan til og med være flere personer som tar opp ett forbrukslån sammen, men da må man ha samme folkeregistrerte adresse. Det blir også gjort oppslag i gjeldsregisteret.

Hvorfor velge forbrukslån fremfor kredittkort?

Kredittkort er best å bruke til små summer som du tenker å betale tilbake i løpet av kort tid, mens forbrukslån er bedre hvis du vil låne mer penger over lengere tid. Hvor stort forbrukslånet bør være før det lønner seg i stedet for å bruke kredittkort, kommer an på flere ting. Blant annet bør du vurdere hvor raskt du har muligheten til å betale tilbake pengene. Kredittkortgjeld som betales for sent blir fort veldig dyrt. Hvis du har mange små kreditter eller lån, kan det lønne seg å refinansiere og samle dem i ett større forbrukslån med lavere rente. Kredittkort brukes gjerne til kjøp som betales med avbetaling. Dette betyr at man fordeler betalingen over en periode, dette kan være snakk om flere måneder eller år. Avdragene betales som regel én gang per måned. Selskaper som tilbyr kredittkort tjener mesteparten av pengene sine på renter og gebyrer fra kunder som bruker kortet til å kjøpe ting, og på andre avgifter som blir betalt av stedet der kunden bruker kortet. Selskapene krever også ofte gebyr ved uttak av kontanter fra minibank og bank. Kredittkortgjeld har ofte mye høyere rente enn forbrukslån, og rentene blir som regel enda høyere enn den opprinnelige renten ved forsinket betaling av avdrag. Hvis du ikke har mulighet til å betale tilbake kredittkortgjeld i den rentefrie perioden, vil det lønne seg med et forbrukslån, da det ofte har lavere rente.

Hva er refinansieringslån?

Refinansiering betyr at man tar opp et lån, gjerne et forbrukslån, for å få bedre betingelser på ett eller flere lån man har fra før. Gjelden man samler kan være smålån, kredittkortgjeld eller andre kreditter. De fleste av selskapene som tilbyr forbrukslån i Norge tilbyr lånene uten sikkerhet. Det gjelder også oss. Det vil si at du ikke må sette eiendeler som bil eller bolig som sikkerhet for lånet. Manglende sikkerhet øker risikoen for banken, men dette jevnes ut med høyere renter. Hvis man ønsker lavere rente kan man ta noe av risikoen selv ved å pantsette eiendeler, f.eks. hus eller bil, som en sikkerhet for banken. Du kan søke om refinansieringslån her.

Kan jeg kjøpe bil med forbrukslån?

Billån er ofte brukt som en annen måte å si forbrukslån for bil og du kan godt ta opp et forbrukslån hvis du trenger finansiering til bilen du skal kjøpe. Dette passer ofte bra hvis du for eksempel skal kjøpe en bil til under 50 000 kroner. Så snart du har bestemt deg for hvilken prisklasse du vil kjøpe i, bør du sørge for å få godkjent forbrukslånet – så du er klar til å slå til når det dukker opp et godt kjøp. Hvis du har flere billån kan det ofte lønne seg med å refinansiere dem, men se på vilkårene på dagens lån før du refinansierer. Refinansierer du lånene dine hos oss, vil du bli sittende igjen med et lån, noe som ofte innebærer lavere månedsavdrag. Det er viktig å merke seg at løpetiden ofte øker når man refinansierer flere lån i et nytt.

Hva er forskjellen på forbrukslån og refinansiering?

Det er ikke nødvendigvis noen som helst forskjell. Det lånet man velger å ta opp for å refinansiere gjelden sin kan godt være et forbrukslån. Et forbrukslån vil i disse tilfellene ofte kalles for et refinansieringslån. Refinansieringslån er også et eget produkt som vi tilbyr, der vi samler alle lånene dine sammen i et enkelt lån hos oss.

Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet er i praksis det samme som et forbrukslån. Med et forbrukslån trenger man normalt sett ikke å stille eiendeler som sikkerhet. Det kan også være snakk om et lån man tar opp for refinansiering, dersom dette lånet ikke krever noen form for sikkerhet. Slike forbrukslån er noe som øker risikoen for banken, som derfor kompenserer med høyere renter på forbrukslån enn på andre typer lån.

 

Send inn en uforpliktende søknad ved å fylle inn skjemaet øverst på siden, og klikk «Søk om lån nå».

Etter kort tid vil du motta en epost med lånetilbudet. Om du velger å takke ja til tilbudet kan du signere det med BankID. Ved å signere med BankID godtar du lånet og lånebetingelsene. Du må også finne frem all dokumentasjonen som vi ber om, og laste den opp via lenken i eposten vi sender deg. Vi går i gjennom dokumentasjonen du har sendt oss, og når vi har mottatt dokumentasjon som bekrefter opplysningene du har oppgitt blir søknaden godkjent fra oss.

Er du usikker på hvordan du signerer på AvtaleGiro og fullmakten, har vi laget en instruksjonsvideo.

Låneeksempel: Effektiv rente 17.59%, 30.000 kr o/5 år, kostnad: 12.930,69 kr, totalt: 42.930,69 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 715,51 kr over 5 år. Maksrente: 35.86%. Maks løpetid 60 mnd.

Hvem kan få forbrukslån?

 • Du må ha fylt 23 år for låne over 50.000 kr.
 • Du må ha fast boligadresse i Norge
 • Du må ikke ha inkasso eller betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke være mer enn 5x brutto inntekt.
 • Du må kunne håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på din samlede gjeld.
 • Du må kunne tilbakebetale lånet i løpet av 5 år (med unntak av refinansieringslån.)

Renten på et forbrukslån vil, på grunn av manglende sikkerhet, være høyere enn renten på f.eks. et huslån. Renten på forbrukslån kan variere veldig mye fra bank til bank. Vi vil heller ha mange fornøyde kunder enn høy rente, så du kan være trygg på at du får lån til en lav og konkurransedyktig rente her hos oss.

Renten du får tilbud om vil avhenge av en kredittvurdering og nedbetalingstiden på lånet. Lengden på nedbetalingstiden velger du selv. Du kan gjerne ha en medlåntaker på forbrukslånet. Det kan være samboer eller ektefelle, så lenge dere har samme folkeregistrerte adresse.

Ønsker du en forklaring på finansielle ord og uttrykk? Gå inn på vår økonomiske ordliste.

Refinansieringslån - samle dyre lån og reduser dine kostnader

Har du mange dyre smålån og mye kredittkortgjeld, kan det lønne seg å ta opp et refinansieringslån. Prøv vår kalkulator og se hvor mye du kan spare ved å refinansiere hos oss.

LES MER OM REFINANSIERINGSLÅN