1. Start planleggingen av vinterferien tidlig

Vi er akkurat ferdig med jul og julefeiring som er en ganske dyr periode for de fleste. For de med barn er vinterferien rett rundt hjørnet og for mange er dette en stor utgift. For noen er det derfor helt nødvendig å prioritere mellom vinter- og påskeferien. Jo tidligere man kommer i gang med planleggingen og sparingen, jo tidligere vet man hva man kan ta seg råd til, hvor man kan dra og hva man skal gjøre. For mange er det derfor viktig å sette opp et feriebudsjett og en spareplan.

Ble jula litt dyrere enn planlagt? Sjekk ut muligheten for refinansiering av smålån og kredittkortgjeld her.

2. Vinterferien og aktiviteter kan gjøres billigere

Hvis familien ønsker å ta vinterferien i utlandet eller en aktiv vinterferie på fjellet er det viktig å sette av nok penger, men det finnes også mange muligheter for å gjøre ferien og aktivitetene litt billigere.

  • Kjøp halvdagskort i bakken og dra på aketur resten av dagen
  • Smør matpakke. Det kan fort bli dyrt å kjøpe lunsj til hele familien på kafeen i bakken.
  • Sjekk om jobben har en firmahytte på fjellet eller en feriebolig i utlandet du kan leie for en rimelig penge.

3. Kjøp brukt ski- og alpintutstyr

Ski- og alpinutstyr kan fort bli veldig dyrt. Særlig når barna vokser og utstyret stadig må byttes ut. Et godt tips kan være å benytte FINN.no for å kjøpe brukt skiutstyr i stedet for å leie eller kjøpe nytt. Dersom dere ikke er i bakken ofte er det kanskje ikke noe poeng å gå til anskaffelse av masse utstyr – da går det an å spørre om å få låne utstyr fra venner eller slekt som ikke skal på skiferie.

4. Bruk tiden sammen

Skal dere være hjemme i vinterferien? Vinterferien er en gylden mulighet til å gjøre de tingene dere ikke får tid til i en hektisk hverdag: kvalitetstid sammen.

Vinterferien i akebakken eller på museum

Hvis været tillater det kan du ta med hele familien til nærmeste akebakke med aking eller skøytebane. Dere kan jo også legge lunsjen ute i det fri med bål med medbrakt deig til pinnebrød og pølser som kan grilles. Hvis vinterferien byr på innevær kan man sjekke ut kinoprogrammet, museumsaktiviteter eller det lokale biblioteket. Ofte har de tilpasset program for barn og unge som kan være morsomt å få med seg.

Lag mat sammen

En annen aktivitet som kan være hyggelig å gjøre sammen er å lage mat. I hverdagen kan det væe vanskelig å finne tid til å lage mat fra bunnen av. Dette er en fin mulighet til å bytte ut Toros bakemiks med boller helt fra bunnen av.

Vinterferie i siste liten?

Kom vinterferien litt brått på? Eller har du ikke rukket å tenke så mye på det? Fortvil ikke det finnes fortsatt flere muligheter for å få en fin vinterferie.

  • Hoppe på tur til syden? Det finnes en rekke ledige flybilletter og charterturer for hele familien. Sjekk ut restplasser hos ulike reisebyråer og FINN.no.
  • Vinterferie i snøen? Har dere besteforeldre eller venner med hytte på fjellet finnes det helt sikkert hjerterom og husrom for en liten helgetur på fjellet.
  • Ta vinterferien hjemme. Mens mange reiser til varmere strøk eller drar på fjellet, er det mange muligheter for å få en fin vinterferie hjemme også. Vinteren har festet grepet de aller fleste steder i Norge og opplevleser med snø og vinteraktiviteter er sjelden langt unna. Utforsk arrangementer i nærheten av deg på Facebook.

Her er noen tips til hvordan dere kan få feriefølelse uten at det koster skjorta.