Strendene

Sandviksanden ligger mellom Eidet og Nykvåg. De lokale i Bø beskriver denne stranden som den fineste i området. Sanden er kritthvit, vannet er klart og kan konkurrere med de fleste sydenstrender. Velger du å ta et bad her, må du likevel belage deg på en kald opplevelse. Temperaturen er sjeldent høy i det nordnorske havet, men det bør likevel sette en stopper.

Søbergstranda ligger ikke så langt fra Straume sentrum i Bø i Vesterålen. Stranden er ikke blant de største, men den er likevel sjarmerende. Stranden tar seg godt ut på bilder, og er spesielt fin med siluetten av Gaukværøya i bakgrunnen.

Hovden og Sinahula

Forfatteren Serine Regine Normann er en av de mest kjente forfatterne fra Vesterålen. Mange av bøkene hennes ble skrevet i en hule i Bø kommune, for at mannen hennes ikke skulle oppdage at hun skrev. Sinahula, som det blir kalt, finner du ikke så langt fra tettstedet Eidet, på vei mot Hovden. Tar du turen opp hit bør du ha godt fottøy. Du må nemlig gå et lite stykke i ulendt terreng.

Hovden er et fiskevær på nordtuppen av Bø kommune. Her finner du strender, tørrfisk-tørking, en liten havn med fiskebåter og nydelig utsikt. Det kan være en ide å legge dette inn i en biltur, da det er verdt å se – men lite å gjøre her.

Sandviksanden er en flott strand i Bø kommune, midt mellom Hovden/Nykvåg og Straume sentrum.

Ta kaffen på Nybaka i Bø

Bakeriet i Bø serverer lunsj, deilige kaker og kaffe til alle i bygda. Kanelbollene er saftige og store, og anbefales for alle som er glad i gjærbakst. I tillegg får du kjøpt hjemmebakte kaker, som gulrotkake og sjokoladekake. Bakeriet er oppe tirsdag til lørdag, og hver fredag serveres det varm lunsj.

Nordlys- og hvalsafari

Reiser du i vinterhalvåret er det store muligheter for å se nordlyset. Det finnes flere organiserte turer, og hva som finnes i nærheten av der du er, finner du enkelt på nettet. Det er også mulighet til å reise på nordlyssafari på egenhånd. Det beste er å dra til et mørkt sted, slik at man slipper at annet lys forstyrrer nordlyset.

Det er også mange muligheter for hvalsafari i Vesterålen. Dette er organiserte turer, som oftest finner sted mellom mai og september. Det finnes blant annet hvalsafari på Andenes på Andøya. Dette er en populær aktivitet, så det lønner seg å booke dette i god tid før reisen.

Sortland

Sortland er den største byen i Vesterålen. Byen er kjent som blåbyen, fordi mange av bygningene i byen er malt blå. Her finner du et godt utvalg av butikker og restauranter. Blant annet ligger Saabyes bibliotek inne på Sortland Hotell. Her kan du ta en drink mens du tar en titt på alle Lars Saabye Christensens verk. Du finner blant annet originalutkastet til boken Herman her.

Vil du ser mer av Vesterålen enn bare Bø, kan det lønne seg å bo i Sortland og leie seg en bil. Her har du et par hoteller å velge mellom, og det er et fint utgangspunkt for å besøke flere deler av Vesterålen, som for eksempel Andøya. Den nærmeste flyplassen ligger også på Stokmarknes, som er ca. 25 minutter med bil fra Sortland. Widerøe har noen avganger til og fra Stokmarknes daglig.

På Hovden finnes det mange steder hvor man tørker tørrfisk.

Solnedgang på Søbergstranda, ikke langt fra Straume Sentrum.

Fiskeværet Hovden