Reduser strømforbruket

Strømprisene er et hett tema om dagen, og er til stor bekymring for mange. Den beste løsningen er å minske strømforbruket på de felter der det er mulig. Ved å senke strømforbruket reduserer du kostnadene til både strøm og nettleie. Det mest effektive sparetipset er derfor rett og slett å forbruke mindre strøm, men med våre lange og kalde vintre kan det virke umulig. I denne saken har vi samlet noen tips for deg som vil redusere strømregningen – og det gjelder jo de fleste av oss.

Handle brukt

Å handle brukt er i vinden som aldri før, og nettsteder som Tise og Finn.no gir rom for gjenbruk og tykkere lommebok. Det meste kan kjøpes brukt i dag, så er du tålmodig og oppmerksom kan du spare mye penger på å handle alt fra møbler til klesplagg brukt. Har du en tendens til å handle mye på impuls, kan en shoppestopp være løsningen for deg.

Fest på budsjett

Er du ofte ute på byen og våkner med tom lommebok dagen derpå? Det finnes håp – bare du er litt mer bevisst på rutinene dine og hva du gjør når du har drukket for mye. Først og fremst – antrekk. Å finne det perfekte antrekket hver helg kan til tider virke håpløst, men går du til innkjøp av basisplagg som kan styles på ulike måter er du sikret noe å ha på deg i lang tid fremover. Et enda billigere alternativ er å byttelåne klær med venner. Da har dere begge nye antrekk på byen.

Det neste tipset kan redde deg fra hele tre potensielle farer; legg igjen bankkortet hjemme, og bruk førerkort eller lignende som legitimasjon. Uten bankkort slipper du unna disse situasjonene:

  1. Du tar på deg spanderbuksene – selv om du ikke har penger. Har man drukket litt for mye er det lett å dra kortet, legger du igjen bankkortet hjemme blir dette derimot mye vanskeligere. Husk å avinstallere eller gjemme VIPPS-appen før du drar ut også – sånn i tilfelle.
  2. Du går på utesteder som tar inngangspenger. Det er flere utsteder som krever inngangspenger for å komme inn, og mange av disse stedene er ganske dyre. Å betale 150 kr for noen få minutter er bortkastet, og uten bankkort slipper du denne problemstillingen. Spør vaktene om det er inngangspenger før dere stiller dere i kø, så sparer du deg for unødvendig køtid.
  3. Unngå å havne i taxikø. Å ta taxi hjem fra byen er luksus, men absolutt ikke en nødvendighet. Bor du i de større byene fungerer kollektivtrafikken ypperlig – samtidig som det er mye billigere. Og i tillegg: Det er derimot en viktig at du husker på en ting før du setter deg inn i en taxi – du har ikke med bankkort.

Spis opp maten

En tur på matbutikken daglig er kostbart, og er du en av dem som tar turen daglig er det mye å spare på å planlegge ukesmenyen. Ta en tur på butikken i uka, og planlegg hva du må ha før du reiser. Vi kaster flere tonn mat hvert år, og det er en stor påkjenning for miljøet. Det er viktig at du setter opp en god meny, der du faktisk får brukt opp alt du kjøper på butikken. På Instagram finner du mange inspirerende kontoer som baserer seg på nettopp dette: mindre matsvinn, gode tips, lavere budsjett og smaksrik, men enkel mat. Med den riktige innstillingen kan du spare flere hundre kroner hver måned, bare på å spise opp den maten du faktisk har.

Se også: Gratis Matplan + Handleliste

Finn ut hva du sløser penger på

Bruker du mye penger på unødvendige ting hver måned? Det kan fort bli mange tusen kroner i året. DinSide har laget en sløsekalkulator der du kan beregne hvor mye du bruker på unødvendige ting per år. Du kan fort få deg en overraskelse. Husk likevel at det er lov å kose litt – bare det er med måte.De fleste nettbanker har en oversikt over hva du bruker penger på hver måned. Dette er ofte kategorisert i grupper som «mat og drikke» «restaurant» osv, men det gir likevel en liten pekepinn. Sløs penger på en god måte ved hjelp av sparing. Sett alle pengene du vanligvis ville sløst bort på en egen konto. Pengene er «sløst» vekk på noe du sparer til.

Få mer penger til overs med å refinansiere

Ved å samle alt i ett lån får du færre renter å forholde deg til og færre avdrag i måneden

Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 32.26%. Maks løpetid 180 mnd.