Bytt strømleverandør

Når temperaturen synker går gjerne strømprisen opp. I år er i tillegg strømprisen rekordhøy. Det gjør at mange bør følge med på strømleverandører for å unngå en smell på strømregningen. For noen virker det kanskje bare stressende å skulle bytte strømleverandør, men det er faktisk ganske lett. På strøm.no eller elskling.no får du full oversikt over konkurrerende strømleverandører og strømpriser slik at du enkelt kan finne den billigste leverandøren. Du sparer både tid og penger.

Det kan være lurt å lage seg en rutine på at man minst en gang i året sjekker om strømavtalen du har fortsatt er god sammenlignet med andre selskaper. Mange strømselskaper har også prismatch.  Det vil si at du kan sende strømprisen fra et konkurrerende selskap og be om samme pris. Avtalene varierer fra sted til sted, så det er lurt å sjekke hva din strømleverandør tilbyr.

Bytt oppvarmingskilde

Har du oppvarming med elektriske panelovner kan det være en idé å undersøke om det lønner seg å investere i en annen type oppvarmingskilde. Med en varmepumpe får du mer varme ut av hver kilowatt-time. Det kan også lønne seg å installere f.eks. en vedovn eller pelletsovn.

Her finner du flere grunner til at du bør vurdere fornybare energikilder i boligen.

Isolering av boligen

Går du med planer om å pusse opp? Da bør du vurdere mulige energireduserende tiltak. Kjøp av varmepumpe og etterisolering av gamle hus er store investeringer som bidrar til redusert forbruk og dermed lavere utgifter. Har du en bolig med høy bokomfort, lave energikostnader og som bruker fornybar energi, vil den stille sterkt i boligmarkedet fremover.

Få penger til over til oppgradering av hjemmet? Refinansier gjeld og smålån her.

Vinduer som trekker? Da bør du sjekke om vinduene bør byttes ut eller om det holder å bytte tetningslistene rundt vinduene.

4 gode vaner i hverdagen som påvirker strømregningen

  1. Slå av lyset. Ikke la lyset stå på i rom du ikke selv eller andre er i. Slukk lyset med en gang du går ut av rommet.
  2. Kjør full vask. Bare bruk vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin når de er fulle.
  3. Senk innetemperaturen. Når det er mellom 19 og 22 grader i huset, er det varmt nok. For hver grad du senker temperaturen, sparer du rundt fem prosent av energien du bruker til oppvarming. Har du rom som brukes sjelden, så senk temperaturen noen grader ekstra der. Har du en automatisk termostat? Med en automatisk temperatursenker slipper du å huske det selv. Dessuten kan du stille den noen timer frem, slik at det allerede er varmt når du kommer hjem.
  4. Slå det helt av! Flere ting trekker imidlertid strøm også når du ikke bruker dem. Mens standby kan være praktisk for en TV som brukes hver dag, er det mindre nødvendig for ting du bare bruker en gang i blant.

Lurer du på hvilke produkter vi tilbyr?

Les mer på våre nettsider

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.