Med god planlegging kan du skifte ut både langrennsski og hagemøbler uten å måtte tømme lommeboken helt. Trenger du tips til hvordan unngås impulshopping? Da bør du sjekke ut disse rådene. En tommelfingerregel kan være å tenke «motsatt av årstiden du er i». For eksempel kan det lønne seg å kjøpe snøfreser på sommeren og skiutstyr på våren eller sommeren.

Her er noen tips til når du bør handle og hva du bør handle basert på årstidene.

Elektronikk på jul- og nyttårssalg

Etter jul og nyttår er det salg som vare godt ut i februar. Spesielt for denne tiden er at mye elektronikk og hvitevarer som kommer på salg, dermed er det verdt å sjekke ut tilbud på nettopp disse varene fremfor andre ting.

Sport- og vinterklær på påskesalg

Er du på jakt etter nytt sportsutstyr? Rett etter påske skal butikkene rydde plass til vår og sommer. Ski, skøyter og vinterklær må gi plass til sommervarene. Derfor begynner salget allerede før påsken og prisene blir derfor satt ned ganske mye. Her har du mulighet til å finne de beste tilbudene sent i sesongen, gjerne rett før salget avsluttes. Trenger du flere tips til hvordan du får mest ut av pengene når du skal kjøpe sportsutstyr? Da bør du sjekke ut denne artikkelen.

Forberede deg til vinteren på sommeren – og omvendt

Gang på gang viser tall fra FINN.no at Ola Nordmann ofte handler snøfreser på sommeren. Nordmenn har snørike vintere friskt i minne og statistikken tyder på at nordmenne har snørike vintere og manuelle måking friskt i minne, selv om sommeren. Mange liker nok å være litt føre var, samtdig som mange unner seg litt luksus med «enkel snømåking» i en travel hverdag.

Ting som vinterdekk, panelovner og varmeovner kommer også ofte på tilbud når snøen blir borte. Her er det gode muligheter for å sikre seg gode tilbud. Hvis du vet at huset ditt trenger mer varme neste vinter er det jo bedre å kjøpe ovner når de er på salg.

Fyll opp fryseren etter høytider og ferier

Etter høytider som jul, nyttår, påske og sommerferien kommer ofte typiske sesongvarer på salg. Hvis du ikke har noe i mot å spise litt julemat frem til påske eller gul påskemarsipan som lørdagsgodt ut mot sommeren er det noen kroner å spare på å fylle opp spiskammeret og fryseren.

Handle uten penger på konto?

Hvis du ser at du kan kjøpe noe til en god pris nå, men at du ikke har penger på konto, er det fort gjort å ty til kjøp med avbetaling, kredittkort eller forbrukslån. Du bør være klar over at prisen man betaler for kredittprodukter kan være svært høy. Har du allerede mange smålån og forbrukslån bør du vurdere å refinansiere. Her kan du sjekke hvor mye du kan spare med vår refinansierings kalkulator.

Har du kredittkortgjeld?

Mange kredittkort har ofte høy rente, derfor kan det lønne seg å refinansiere

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.