Det finnes mangle ulike prissammenligningstjenester, som hjelper deg å sammenligne priser på alt fra datamaskiner, møbler, forsikringer og lån. Et eksempel er prisjakt.no, der du kan sammenligne prisene i de ulike butikkene. Sammenligningstjenester er rett og slett selskaper som hjelper deg å finne det beste tilbudet for deg blant sine samarbeidspartnere. I Express Bank har vi flere samarbeidspartnere som hjelper oss med å gi kundene våre et best mulig lånetilbud, som for eksempel Lendo.

Sammenligningssider for forbrukslån skiller seg ut fra andre tilbydere av forbrukslån ved at de formidler tilbud fra andre banker, heller enn å låne ut penger selv. Disse sidene i seg selv, tilbyr altså ingen finansieringstjenester. De hjelper derimot hver eneste måned tusenvis av folk til å finne en lav rente på nye forbrukslån, samt gode alternativer for refinansiering av kredittkort, forbrukslån og smålån hos andre aktører. De gjør dette ved å sende din søknad ut til flere banker som deretter konkurrerer om å gi deg de beste tilbudene. Så velger du selv det som passer deg best. Mange velger Express Bank. Man trenger ikke stille med sikkerhet i eiendeler som båt og bil, eller eiendom som hus og hytte for å få lånet.

Hvordan fungerer prosessen hos en sammenligningstjeneste?

Ulike banker tilbyr ulike vilkår til forskjellige kunder. Å finne den beste banken for deg kan være vanskelig, folk flest har jo ikke finansekspertise. Ved å søke gjennom en sammenligningstjeneste kan du sammenligne tilbud fra mange banker samtidig. Tilbudene blir sendt til deg i løpet av 24 timer, og er gyldige i 30 dager etter dette. Du står helt fritt til å velge det tilbudet du synes ser best ut, eller å ikke velge noen av dem i det hele tatt. En sammenligningsside er altså enkelt sagt en tjeneste som lar deg søke på lån på samme måte som hos en vanlig bank, men i stedet for å få tilbud fra én, sender de søknaden til flere forskjellige banker. På denne måten konkurrerer bankene de ulike aktørene samarbeider med om å få deg som kunde. Dette øker sjansen din til å finne det aller mest fordelaktige forbrukslånet.

En mulig ulempe med å bruke en sammenligningsside, er at de ikke samarbeider med absolutt alle de som tilbyr forskjellige typer forbrukslån i Norge. Det vil si at det teoretisk sett kan finnes bedre tilbud der ute for dem som tar seg bryet med å kontakte flere utlånere selv. Du kan fint ta deg av disse søknadsprosessene selv, men det krever jo en del egen innsats. Du kan også sammenligne priser på finansportalen.no.

Nysgjerrig på hva slags tilbud du kan få fra oss?

Prøv vår refinansieringskalkulator

Gratis søkeprosess

Når du søker om et forbrukslån via en sammenligningstjeneste, vurderes du av hver bank på nøyaktig samme måte som om du hadde henvendt deg til den direkte. Bankene foretar individuelle kredittvurderinger av søkerne, og bestemmer seg for hva slags tilbud på forbrukslånet de kan gi i hvert enkelt tilfelle. Kravene som de ulike utlånerne av forbrukslån stiller varierer litt fra sted til sted. Du må først og fremst være fylt en hvis alder, som regel mellom 18-25 år, for å få søke lån og mange krever at du er folkeregistret i Norge. I tillegg stiller mange utlånere et minimumskrav til din årlige inntekt og du bør ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Hvis du har betalingsanmerkning må du kvitte deg med denne før du søker lån. Gjør du det kan du faktisk søke forbrukslån med en gang det er gjort. Ønsker du å finne ut om du har en kredittanmerkning, eller hvis du trenger mer informasjon om den, så kan du kontakte et kredittselskap for å få dette.

Når søkeren har fått forskjellige tilbud fra flere banker kan de enkelt og greit velge det forbrukslånet som gir den beste renten. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med å bruke Express Bank via en sammenligningsside. Vi betaler samarbeidspartnerne våre litt hver gang de skaffer oss en kunde, men du blir ikke belastet noe for dette.

Vi gir deg altså den samme gode renten, enten du søker gjennom en sammenligningstjeneste, eller søker refinansiering direkte her hos oss.

Blant våre samarbeidspartenere finner du Aconto, Lendo, Zmarta, Folkelånet Telefinans, Eiendomsfinans, STK Finans (Lånemegleren), Liber Finance, Axo Finans, Moore Financial Group og Din Bankrådgiver.

Låneeksempel: Effektiv rente 13,35 %, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Effektiv rente: 8,17 % – 26,87 %. Maks løpetid 180 mnd.