1. Arranger noe hyggelig med familien

Hverdagen er for mange preget av mye stress, jobb, skole og timeplaner som skal gå opp. Da blir det ofte sånn at man ikke rekker å ta den middagen med vennegjengen eller langhelgen med familien. I disse tider er det sosiale livet noe begrenset, men å arrangere en kosekveld med husstanden eller å ha quizkveld med vennegjengen over Zoom kan likevel et deilig avbrekk i hverdagen.

Leter du etter en måte å piffe opp hverdagen på, så kan kanskje en temakveld med familien være en god ide? Har du barn, er dette sannsynligvis noe de vil sette pris på. Finn et tema du vet alle vil like, og lag mat som passer til tema, kanskje noen enkle kostymer eller en film i temaets ånd?

Spillekvelder er også et godt alternativ. Sett frem litt snacks og ta frem diverse brettspill. Det finnes varianter for alle og enhver – så enten du er ute etter lattergaranti eller har et stort konkurranseinstinkt, er dette garantert en suksess. Hva med hviskeleken på papir i form av Ryktet går, kortspillet Ligretto eller et slag med klassikeren Monopol?

2. Les en bok

Høstferien kan være en fin anledning til å lese bøker du ikke har hatt tid å lese etter sommerferien. Lag en deilig kosekrok, og sett deg ned med en god bok. Det er lett å koble av når man leser, og det gir rom for utelate tanker man grubler på i hverdagen – det er essensielt i jakten på feriefølelsen. Velg en bok du vet at vil fange oppmerksomheten din. De beste bøkene er som regel de du ikke klarer å legge i fra deg. Faglitteratur er for eksempel ikke førstevalget når du er på jakt etter feriefølelsen, da er det fort gjort at tankene forsvinner inn i hverdagen igjen.

Har du betalt ferien med kredittkort? Refinansier restgjelden hos oss

3. Reis på telt- eller hyttetur

Er du ute etter den ultimate feriefølelsen bør du forlate husets fire vegger. Det gir en ekstra ro når man kan forlate hverdagslivets kjas og mas. En telttur eller en tur på hytta kan derfor få fart på feriefølelsen, og det er et rimelig alternativ til for eksempel hotell. Telt gir deg med andre ord kostnadsfri overnatting. Å telte i naturen gir en helt egen frihet. Du kommer tett på dyr, vær og vind, så sjekk værmeldingen og ta forholdsregler før du legger ut på tur.
Ta en telttur i vakre omgivelser. Foto: iStock

Hytte er også et rimelig alternativ. Eier du ikke hytte selv, så kjenner du kanskje noen du kan låne av? Det finnes mange utleiehytter på nett, men noen prisene er litt stive hvis du ønsker et rimelig alternativ. Kjøp med alt du trenger første dagen, slik at du slipper unna flere turer til butikken. Legg bort telefonen, og senk skuldrene – det er lettere å slappe av om du ikke føler at du må være tilgjengelig hele tiden.

For deg som liker å gå i naturen, men som ikke er spesielt glad i telt eller eier en egen hytte, har Den Norske Turistforening hytter landet rundt. Et medlemskap gir rabattert pris på overnattinger. Du kan lese mer på DNT sine nettsider.

4. Ta en dag til å gjøre akkurat det du vil

Hvor ofte legger du alt ansvar til side og gjør akkurat det du vil? Det er den bestes måten å få senket skuldrene på. Spis godteri, se en film, ligg i senga hele dagen eller gjør noe annet du liker. Det viktigste er at du legger alt annet til side og bare nyter at du har fri. Og ikke la dagen ødelegges av dårlig samvittighet. Det er alltids noe man burde eller skulle ha gjort, men det kommer flere dager.

Betalt ferien med kredittkort?

Refinansier hos oss til en konkurransedyktig rente

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.