Det kan virke selvmotsigende å ta opp et nytt lån for å betale tilbake gamle lån, men dette er faktisk noe man kan gjøre for å skaffe seg bedre betingelser og oversikt. Ved å samle alle lån og kreditter i ett enkelt lån, altså ved å refinansiere dem, oppnår de aller fleste en merkbar reduksjon i rentekostnadene sine. I tillegg reduseres antallet månedsgebyrer ned til ett – så både den månedlige og den sammenlagte prisen blir lavere.

1. Se om du oppfyller kravene

For å kunne få et refinansieringslån hos oss må du være fylt 23 år, ha fast boligadresse i Norge og inntekten din må være høyere enn 250 000 kr per år. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkning eller inkassosak for å få lån hos oss. Har du betalingsanmerkning er det derfor viktig at du rydder opp i økonomien din før du søker om lån.

2. Send inn en søknad

Ønsker du å refinansiere gjelden din må du sende inn en søknad. Søknadsskjemaet finner du på våre hjemmesider eller du kan gå direkte til søknadssiden ved å trykke her. Pass på så du legger inn korrekt informasjon når du fyller ut skjemaet. Dette hjelper oss å gi deg et mer nøyaktig tilbud. Har du spørsmål angående søknadsskjemaet kan du ta kontakt med oss på telefon 233 08 300.

3. Ha dokumentasjonen klar når du søker

For å behandle en søknad fra deg trenger vi en kopi av din siste lønnslipp, en kopi av den siste selvangivelsen din og digital signatur med BankID. Hvis du får lønn hver 14. dag trenger vi de to siste lønnslippene dine. Har du nevnt andre inntekter i søknaden, som for eksempel leieinntekt eller flere jobber, må du dokumentere disse inntektene også. For at prosessen skal gå så smertefritt som mulig er det en fordel at du har dokumentasjonen klar når du søker, slik at du kan laste opp dokumentasjonen så fort søknaden din er godkjent.

    Slik laster du opp dokumenter:
  • Last opp all dokumentasjon til oss via lenken du mottar i eposten med lånetilbudet. Alternativt kan du sende inn dokumentasjon via skjemaet her på hjemmesiden vår eller i en egen epost.
  • Når vi har fått alt vi trenger går vi gjennom all dokumentasjonen du har sendt oss. Det kan også hende vi henter inn mer dokumentasjon fra andre steder for å bekrefte opplysningene. Les mer om hvordan vi behandler en søknad 
  • Når vi har fått bekreftet det du har oppgitt, og ser at kredittvurderingen er ok, blir søknaden godkjent.

4. Signer kontrakten med BankID

Hvis søknaden din blir godkjent kan du signere lånekontrakten med BankID. Les gjennom lånebetingelsene nøye, slik at du er innforstått med hva kontrakten innebærer. Når du har signert lånekontrakten vil vi utbetale pengene til deg. Det kan ta et par dager før pengene blir synlig på din konto.

Når du har søkt om refinansiering og sendt inn alle dine personlige opplysninger, vil vi behandle søknaden i løpet av kort tid. Når behandlingen er godkjent, tar Express Bank seg av innfrielsen av dine lån og kredittkort for deg uten at du trenger å løfte en finger.

Søk om refinansieringslån her

Spar penger og få bedre oversikt

Låneeksempel: Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 26,87%. Maks løpetid 180 mnd.

Er økonomien litt trang? Da har vi et par tips til deg