Refinansieringslån betyr kort fortalt at man tar opp et nytt lån for å nedbetale et eller flere lån man har fra før. Refinansiering av kredittkort kan fort spare deg for tusenvis av kroner. Dessuten får du ryddet ordentlig opp i økonomien din, slik at du får bedre oversikt. Her kan du lese mer om refinansieringslån.

Det blir billigere å betjene gjelden

I Norge kan prisen man betaler for kredittprodukter være høy. Kredittkort og smålån betyr som regel høy rente, og i tillegg kommer det gebyrer knyttet til hvert enkelt lån eller kredittkort. Har du mye kredittlån, vil det som regel lønne seg å refinansiere det i et forbrukslån. Du får lavere rente, mer oversikt og lavere månedsavdrag.

Hovedmålet med å refinansiere kredittlån er at du skal få bedre økonomi enn du har nå. Med bedre økonomi kan du bruke mer penger på de månedlige avdragene, slik at du blir gjeldfri raskere. Her er fem grunner til å refinansiere.

Få en mer oversiktlig økonomi

Ved å refinansiere smålån og kredittlån rydder du opp i økonomien. Hvis du har dårlig oversikt over økonomien din kan refinansiering være et veldig bra tiltak. Det gjelder særlig hvis du har mange smålån og kredittkortgjeld. Det første steget til bedre økonomi bør alltid være å skaffe kontroll over både utgiftene og inntektene dine. Vi gir deg tips til hvordan du får bedre oversikt over økonomien ved hjelp av mobilapper her.

Ved å refinansiere og slå alt sammen til ett lån, slipper du unna med å betale gebyr og avgifter én gang. Du får trolig både lavere effektiv rente, og du slipper å betale flere månedsutgifter. Både den månedlige kostnaden og den totale kostnaden for lånet blir lavere. Sjekk hvor mye du kan spare med vår refinansierings kalkulator.

Få enkel oversikt over rentenivået

Det å ha flere banker å forholde seg til gjør det vanskelig å ha god oversikt over privatøkonomien. Men det finnes løsninger, og det kan være mye penger å spare for den som er smart. Med refinansiering av alle kredittlån i ett forbrukslån kan du lett holde deg oppdatert på rentemarkedet. Det kan hende at du betaler mye mer i renter enn du strengt talt trenger.

Refinansier kredittkortgjelden

Spar penger allerede første året

Reduser nedbetalingstiden din

Det lønner seg for økonomien din å bli kvitt all gjeld så raskt som du klarer, siden nedbetaling av gjeld gir sikker avkastning. I motsetning til kredittkort og enkelte andre typer kreditter vil et refinansiert lån som regel være et nedbetalingslån. Dette betyr at man mottar en plan for nedbetaling som banken synes virker fornuftig og som passer til den enkeltes økonomi. Ved å følge bankens nedbetalingsplan, vil kunden kunne ha god kontroll på de månedlige lånekostnadene, og lånets størrelse vil reduseres raskere.

Ved å samle gjelden i ett lån kan du bruke pengene på avdrag i stedet. Med forbrukslån må du betale faste avdrag, og dette bidrar til at gjelden reduseres raskere – noe du på sikt sparer penger på. Når du refinansierer er det lurt å sette opp et budsjett som inkluderer en nedbetalingsplan. Her setter du opp en konkret strategi for hvordan du skal kvitte deg med gjelden og hvor lang tid det skal ta. Du bør også å sette opp et autotrekk for lånet, slik at du slipper å betjene lånet selv hver måned. Automatisk trekk kan du sette opp i nettbanken – dette er en ekstra sikkerhet så du slipper utgifter knyttet til forsinket betaling.

Får du tilbud om refinansieringslån av oss, er du garantert at totalkostnaden på lånet er lavere enn hva du har i dag. Det lønner seg å søke om refinansiering. 

Låneeksempel: Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Effektiv rente: 8,17 % – 32,26 %. Maks løpetid 180 mnd.