1. Prisene på utenlandsturer er ofte høye i høstferien

I høstferien settes prisene opp på utenlandsreiser og særlig kan en sydenturen bli veldig dyr i denne uka. Det kan derfor være lurt å holde seg innenlands i høstferieukene. Du trenger ikke å reise langt for å få feriefølelse. En Norgesferie betyr ikke nødvendigvis flyturer og dieseldur. Uansett hvor i landet du bor, er det garantert et fint turområde i nærheten. Alt du trenger å gjøre er å pakke sekken, finne frem godt fottøy og legge ut på oppdagelsesferd. Pakk med deg en nistepakke. Pølser, både på grillen og termos, er perfekt turmat. Det samme er pinnebrød og brødskiver med deilig pålegg. I tillegg smaker det så mye bedre ute i naturen. Husk å vær oppmerksom på bålreglene!

Det beste av alt med en dagstur er at om du blir lei, er det bare å gå hjem.

Se også: Sparetips på ferie

2. Det er nesten gratis å være turist i eget land

Prisen på høstferien avhenger selvsagt av hvor du drar og hvor lenge du blir, men det trenger slettes ikke bli dyrt. I Norge kan man, stortsett, slå opp telt i marka uten tillatelse fra grunneier i to dager. Det finnes derimot ulike regler fra kommune til kommune, så det lønner seg å lese seg opp på reglene i området du har tenkt deg til før du reiser. Bor du i telt har du så å si gratis overnatting.

Da er det bare opp til deg å om du vil se skjærgården på Sørlandet eller fjellene og strendene i Lofoten. Skaffer du deg medlemskap i Den Norske turistforening kan du få tilgang til hytter over hele landet til en relativt lav pris. Hyttene er fine utgangspunkt både for dagsturer og for å gå fra hytte til hytte. Les mer om flotte turområder i Norge her.

Se den vakre naturen i Vesterålen her

3. Du slipper store valutaoverraskelser

Man kan fort få seg en overraskelse etter en utenlandsreise. Kursen var ikke helt som forventet, og plutselig sitter du igjen med en regning som er mye høyere enn du hadde håpet på. Ferierer du i Norge slipper du dette problemet. Prisene du ser er de du får, og du slipper ubehagelige overraskelser. Det kan likevel være en ide å sette opp et budsjett for ferien, slik at du vet hvor mye du har råd til å bruke.

Har du betalt ferien med kredittkort? Refinansier restgjelden hos oss.

4. Bonus tips: Du kan støtte lokalmiljøet

Om du ikke er et friluftsmenneske finnes det helt sikkert gode alternativer i lokalmiljøet ditt. Gjør ting du ikke vanligvis gjør. Har du en klatrepark i nærheten? En svømmehall? Eller kanskje en kino eller et fotballag som trenger tilskuere? Prøv de ulike tilbudene du har i nærheten av der du bor. Du støtter lokalmiljøet samtidig som du har det gøy. Plutselig finner du din indre supporter, eller en ny hobby?

Mye dyr smågjeld?

Refinansier gjelden hos oss – få bedre oversikt og spar penger

Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 32.26%. Maks løpetid 180 mnd.