Ta årets sydentur i april

Påsken er sen, så mens mange slikker den siste vintersola på fjellet er det kanskje tilbud på sydenturer for hele familien – på denne tiden begynner temperaturene å bli gode også på reisemål man reiser til på sommeren. Flere operatører har restplasser, også på denne tiden av året, men det vil alltid være en fordel om du har mulighet til å være litt fleksibel på reisedato.

Hjemmepåske?

Skal du være hjemme i påsken er det mange billige aktiviteter som kan gjøres sammen med barna eller vennegjengen. Påskeeggjakt kan være spennende for alle folk i alle aldere så lenge motivasjonen er god nok. Barna vil helst ha godteri, mens de voksne kanskje motiveres av litt sterkere saker? Lag morsomme premier, og sett i gang.

Hvis været tillater det, er utedag med aking, pølsegrilling og natursti er alltid populært hos de minste. Inviter inn både voksne og barn – enten hjemme hos deg eller i skogen. Husk at bålforbudet trer i kraft 15.april, og påskedagene kommer etter denne grensen. Husk derfor å bruke grill og forsikre deg om at det er slukket før dere pakker sammen.

Lei påskekrimmen på biblioteket

Skaff deg bibliotekkort og lån bøkene du vil lese i påsken der. Det er gratis, samtidig som du også sparer plass i bokhylla. Det er ingen vits å eie boken selv om den kun skal leses en gang. Her kan du også leie filmer og lydbøker, så det er ingen grunn til å dra bankkortet for å få tak i påskens underholdning.

Lag påskegodtet selv

Her kan du bruke de samme oppskriftene på snacks som du bruker til jul, bare bytt ut rød marsipan med gul eller oransje, så er du godt på vei. Europris og Nille har også påskegodteri til relativt late priser, og hvis du i tillegg følger med på tilbudene på Mattilbud-appen kan du gjøre et godt kupp. Og husk: Påskegodisen trenger ikke bare å være usunn; det finnes mye god frukt som for eksempel kan bli til en deilig og billig fruktsalat.

Planlegg uken

Påsken har flere helligdager, og krever derfor bedre planlegging av måltider. Det gir deg en gylden mulighet for å spare litt penger. Sett opp en matplan, slik at du kan bruke restene i en annen rett. Trenger du inspirasjon finnes det flere matbloggere, instagramkontoer og lignende som legger ut enkle og gode ukemenyer. Vil du lære deg å sette opp et godt budsjett kan du lese denne saken. 

Skal du på fjellet i påsken?

Hvis familien ønsker å ta en aktiv påskeferie på fjellet er det viktig å sette av nok penger, men det finnes også mange muligheter for å gjøre ferien og aktivitetene litt billigere.

  1. Kjøp halvdagskort i bakken og dra på aketur resten av dagen. Se også om du finner noen gode rabatter på heiskort. Har du først kjøpt bør du få så mye som mulig ut av kortet, og kjøre aktivt i perioden heiskortet varer.
  2. Smør matpakke. Det kan fort bli dyrt å kjøpe lunsj til hele familien på kafeen i bakken. En sekk med mat er kanskje ikke det morsomste å ta med ut i bakken, så du kan også spise et godt måltid før og etter turen i bakken.
  3. Sjekk om jobben har en firmahytte på fjellet eller en feriebolig i utlandet du kan leie for en rimelig penge. Disse hyttene er nok populære i ferier, så om du har mulighet til å utsette eller fremskyve ferien litt for å få det til å gå opp.

Så gjenstår det å si god påske.

Samle gjelden din i ett lån

Få mer til overs hver måned og bedre oversikt

Låneeksempel: Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 32.26%. Maks løpetid 180 mnd.