Hjemmepåske?

Hjemmeferie er et kjent begrep for de fleste i 2021, men uansett hvor lei man er, trenger ikke hjemmepåsken å bli så ille. Skal du være hjemme i påsken er det mange billige aktiviteter som kan gjøres utendørs sammen med barna eller noen få, nære venner. Påskeeggjakt kan være spennende for alle folk i alle aldere så lenge motivasjonen er god nok. Barna vil helst ha godteri, mens de voksne kanskje motiveres av litt sterkere saker? Lag morsomme premier, og sett i gang.

Hvis været tillater det, er utedag med aking, pølsegrilling og natursti er alltid populært hos de minste. Inviter inn både voksne og barn – enten hjemme hos deg eller i skogen. Husk å bruke grill og forsikre deg om at det er slukket før dere pakker sammen. Og husk også to meter avstand, også ute i skogen, og ikke inviterer fler enn anbefalt. Tilsier retningslinjene at dere ikke kan ha besøk, kan dere kanskje ha med noen over videochat?

Lag påskegodtet selv

Her kan du bruke de samme oppskriftene på snacks som du bruker til jul, bare bytt ut rød marsipan med gul eller oransje, så er du godt på vei. Er du ikke så glad i marsipan, finnes det mange gode oppskrifter på påskegodt på nettet, og er du kreativ kan du kanskje lage din egen oppskrift? Europris og Nille har også påskegodteri til relativt late priser, og hvis du i tillegg følger med på tilbudene på Mattilbud-appen kan du gjøre et godt kupp. Og husk: Påskegodisen trenger ikke bare å være usunn; det finnes mye god frukt som for eksempel kan bli til en deilig og billig fruktsalat.

Ha en DIY-kveld

Det er ikke bare mat du kan lage i påsken. Du finner mye inspirasjon til vaser, klær, dekor som du kan gi litt personlig preg på internett. Her er det kun fantasien som setter grenser. Ta en runde på sosiale medier, så finner du garantert mange gode tips og triks. I tillegg til at du får brukt kreativiteten, får du også litt unik pynt i hjemmet – og det er også et pluss.

Miks drinker

Enten du drikker alkohol eller ikke, er drinkmiksing en perfekt kveldsaktivitet i påsken. Det finnes utallige varianter, både med og uten alkohol. Hvis reglene tillater det, kan dere invitere et par venner og teste ut oppskriftene sammen. Hvis alle tar med noen ingredienser hver trenger det heller ikke å bli så dyrt. Kanskje kan det også slås sammen med en av de andre aktivitetene i denne saken. Kan man ikke møtes fysisk, er dette også fullt mulig å gjennomføre via Teams eller andre plattformer.

Planlegg uken

Påsken har flere helligdager, og krever derfor bedre planlegging av måltider. Det gir deg en gylden mulighet for å spare litt penger. Sett opp en matplan, slik at du kan bruke restene i en annen rett. Trenger du inspirasjon finnes det flere matbloggere, instagramkontoer og lignende som legger ut enkle og gode ukemenyer. Vil du lære deg å sette opp et godt budsjett kan du lese denne saken. 

Skal du på fjellet i påsken?

Hvis familien ønsker å ta en aktiv påskeferie på fjellet er det viktig å sette av nok penger, men det finnes også mange muligheter for å gjøre ferien og aktivitetene litt billigere.

  1. Kjøp halvdagskort i bakken og dra på aketur resten av dagen. Se også om du finner noen gode rabatter på heiskort. Har du først kjøpt bør du få så mye som mulig ut av kortet, og kjøre aktivt i perioden heiskortet varer.
  2. Smør matpakke. Det kan fort bli dyrt å kjøpe lunsj til hele familien på kafeen i bakken. En sekk med mat er kanskje ikke det morsomste å ta med ut i bakken, så du kan også spise et godt måltid før og etter turen i bakken.
  3. Sjekk om jobben har en firmahytte på fjellet eller en feriebolig i utlandet du kan leie for en rimelig penge. Disse hyttene er nok populære i ferier, så om du har mulighet til å utsette eller fremskyve ferien litt for å få det til å gå opp.

Så gjenstår det å si god påske.

Samle gjelden din i ett lån

Få mer til overs hver måned og bedre oversikt

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.