Hva er fordelene med en online bank?

Hvis du har lånt penger tidligere, har du antagelig gjort dette gjennom hovedbanken din, eller gjennom Husbanken, om det er snakk om et boliglån. Du er kanskje ikke klar over hvilke andre muligheter som finnes på lånemarkedet – for eksempel muligheten til å velge en online bank, eller internettbank, som det også kalles.

En online bank skiller seg fra de tradisjonelle bankene ved at det ikke finnes noen fysiske filialer. Det betyr at det ikke er en fysisk bank som du kan henvende deg i, og du har heller ikke en personlig rådgiver på den måten som du kanskje kjenner fra hovedbanken din. Til gjengjeld er en online bank landsdekkende og kan betjene alle, uansett hvor i landet man bor, da all dialog og betjening foregår online.

De største fordelene ved å benytte en online bank, er at søkeprosessen er lett tilgjengelig, siden alt foregår på nett. I tillegg får du raskt svar på søknaden din. Blir lånesøknaden din innvilget, vil du normalt ha pengene på konto i løpet av noen få dager.

Par som ser på nettbank

Fire fordeler med en online bank

  • En online bank er landsdekkende og kan betjene alle, uansett hvor i landet man bor
  • Søkeprosessen er lett tilgjengelig, da alt foregår på nett
  • Du kan i prinsippet bruke pengene fritt og uten begrensninger enten det gjelder for eksempel mindre eller større prosjekter
  • Hos seriøse online banker, er renten på forbrukslån svært konkurransedyktig og tåler ofte sammenligning med tradisjonelle banker

Velger du å låne penger hos en online bank, er det snakk om såkalt lån uten sikkerhet. Du må fortsatt informere om låneformålet når du søker om lån, men det betyr at du i prinsippet kan bruke pengene fritt uten begrensninger enten det gjelder for eksempel mindre eller større prosjekter, hvis lånesøknaden din blir godkjent. Et forbrukslån fra en online bank gir deg derfor ofte større frihet og mulighet til å låne til akkurat det du drømmer om eller trenger.

Du kan oppleve at rentene på et forbrukslån er noe høyere hos online banker enn hva de er hos hovedbanken din. Hos de seriøse online bankene og internettbanker er renten på forbrukslån svært konkurransedyktig med tradisjonelle banker.

Uansett om du velger å søke om lån i en online bank eller i hovedbanken din, vil du bli kredittsjekket. Det betyr at banken vil gjennomgå opplysningene du oppgir i lånesøknaden, og dermed vurdere om økonomien din kan håndtere et lån.

Lån penger online til en attraktiv rente

Hos Express Bank tilbyr vi Refinansieringslån på opptil 500.000 kroner. Du kan låne til attraktive renter og bruke pengene på prosjekter i boligen, bil, ferie eller hva enn du måtte ha behov for.

Hvordan finner du den beste online banken?

Når du har bestemt deg for å ta opp et lån i en online bank, vil neste skritt være å velge hvilken online bank du vil låne av. For å finne den beste online banken (eller beste internettbank) er det nødvendig å ta de ulike online bankene i nærmere øyesyn.

Det kan for eksempel være lurt å undersøke hvor lenge banken har eksistert og hvem som eier banken. Banker som har eksistert på det norske markedet i flere år, oppleves gjerne som mer sikre, og det vil for mange føles tryggere å låne penger hos en bank som har lang fartstid. Det kan også være lurt å sjekke hvordan banken styres – det vil si om banken har solid kapital, noe som gjør sannsynligheten større for at banken kan takle eventuelle nedgangstider.

Å velge en ny bank er en tillitssak, og gjennom prosessen kan det være smart å sjekke ut hvilke opplevelser andre brukere har rundt sitt kundeforhold.

Derfor kan du med fordel ta en titt på bankens brukeranmeldelser – for eksempel på Trustpilot. Ved å lese andre brukeres opplevelser med de ulike online bankene, vil du kunne få et noenlunde bilde av hvilke banker det er best å være kunde i.

Sist, men ikke minst, er det selvfølgelig også viktig å sjekke hvilke typer lån de ulike bankene tilbyr, og hvordan priser og vilkår ser ut. For å finne den beste banken, er det lurt å innhente lånetilbud fra flere banker. Ved å innhente lånetilbud fra flere banker på samme lån, beløp og løpetid, vil du kunne sammenligne renter, priser og totale omkostninger på lånet. På bakgrunn av det vil du kunne velge den beste online banken til nettopp ditt behov og økonomi. Det kan være vanskelig å vurdere hvilket lån som er best, da det er flere ulike ting du må være oppmerksom på.

Express Bank Kundeservice

Visste du…

Express Bank er en online bank med lang fartstid. Vi startet opp i Danmark for mer enn 30 år siden, og i 2008 åpnet vi også for det norske markedet. I dag har vi kontor i Oslo, Taastrup i Danmark og i Kista i Sverige. Den lange fartstiden og en stor kundeportefølje gjør oss til en av Nordens ledende online banker. Express Bank eies av franske BNP Paribas Finance, og vi kan derfor garantere en trygg og sikker prosess når du låner penger av oss.

Hvordan blir man kunde hos en online bank?

Bestemmer du deg for å bli kunde i en online bank, er det en ganske enkel prosess. Du trenger ikke å kontakte banken for å be om å bli kunde – du søker bare om et lån når du har behov for det. Blir lånesøknaden innvilget hos den ønskede internettbanken, og du velger å takke ja til lånet, blir du automatisk kunde.

Når du har blitt kunde hos en online bank, vil du få tilgang til en mobilbank. Når du logger inn i den, vil du få all informasjonen om lånet ditt. Du vil også enkelt kunne kontakte banken online, hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Saml de eksisterende lånene dine

Hvordan bli kunde i en nettbank