Godt nytt år! Dette er våre tips til økonomiske nyttårsforsetter:

1. Start 2022 med full økonomisk oversikt

Skaff deg oversikt over økonomien din før det nye året starter. Hvor mye har du i gjeld, hvilke store regninger må du forvente det kommende året og vil du få igjen på skatten? Få oversikt over de store inntektene og utgiftene det kommende året, så er du litt mer forberedt. Det kan kanskje være en ide å lage en årskalender for økonomien, men tilhørende budsjett hver måned? Her kan du legge inn når skattepengene eller skattesmellen kommer, feriepenger, store regninger som forsikringer og lignende. I tillegg bør du føre opp en oversikt over månedlige utgifter og inntekter, og budsjettere dette i ulike poster som mat, klær, transport osv. I denne saken kan du lese mer om hvordan du kan sette opp et godt budsjett.

2. Unngå overforbruk

Et viktig nyttårsforsett bør være å unngå overforbruk av penger. Det er fort gjort å komme hjem fra en handletur med mye mer enn planlagt, spesielt om du reiser på matbutikken når du er sulten eller drar innom hver dag. Det høres kanskje lett ut i teorien, men det krever litt planlegging for å fungere i praksis. Hold deg til en handledag i uken, unngå å kjøpe kaffe på kafé hvis du har gratis kaffe på jobben, og handle kun klær når du faktisk trenger det.

3. Sett av en sum til sparing hver måned

Dette er det nok mange som gjør allerede, men det bør likevel nevnes. Sett av en sum av lønnen som sparepenger hver måned, slik at du får spart opp jevnt i løpet av året. Enten du sparer til noe du har ønsket deg lenge, for å nedbetale boliglånet eller til et prosjekt du lenge har hatt lyst til å sette i gang med, så er det ingenting som er bedre enn å starte sparingen i starten av året. Du kan for eksempel bruke vårt sparekart, hvor du kan velge en sum å spare hver uke?

4. Lag deg en regningskonto

Hvis du ikke har regningskonto fra tidligere bør du gjøre det nå. Med en regningskonto trekkes de faste betalingene dine til forfallsdato. Du kan overføre penger automatisk fra lønnskontoen din hver måned, slik at du har nok penger til å betale regningene dine – hele året. Du kan opprette regningskonto i nettbanken din.

5. Selg unna det du ikke bruker

Økonomiske nyttårsforsetter må ikke bare handle om å spare penger, det kan være å tjene penger også. Har du mange ting du ikke bruker lenger, kan du selge de på Finn.no, Tise eller lignende salgsapper. Det kan være et fint supplement til sparingen. Enten det er klær, elektronikk, vesker, instrumenter eller lignende som du ikke har bruk for lenger, er det garantert noen som setter pris på å få kjøpe dette til en litt billigere penge. Det er altså en vinn-vinn situasjon både for deg, for kjøperen og for miljøet.

Godt økonomisk nyttår!

Er refinansiering løsningen for deg?

Samle all forbruksgjeld i ett lån hos oss for å få bedre kontroll på økonomien

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.