Bilkjøp uten egenkapital – hva betyr det?

For de aller fleste er bilkjøp en stor økonomisk beslutning. Det er nemlig de færreste som har råd til å kjøpe bil uten å ta opp et lån. Derfor er det viktig å sette seg grundig inn i hvilke muligheter du har til å finansiere bilen.

Én av mulighetene er et billån uten egenkapital. Et billån uten egenkapital betyr kort fortalt at du kan ta med deg den nye bilen hjem fra bilforhandleren og parkere den i innkjørselen, uten å måtte legge ut et større beløp med det samme. Den nye bilen din er nemlig 100 % finansiert av lånet.

Fordeler og ulemper ved bilfinansiering uten egenkapital

Det er fordeler og ulemper ved alle typer lån, enten det er billån, boliglån eller annen type finansiering – og det viktigste er at du finner et lån som passer til din økonomi, ønsker og behov. Nedenfor vil vi gå gjennom noen av fordelene og ulempene det er ved å velge en ny bil uten egenkapital.

Fordeler

Du har kanskje hørt at det er mest fornuftig å velge et lån med egenkapital – altså vente med å kjøpe bil til du har råd til å betale en prosentdel av lånet med det samme. Men det er også fordeler ved å velge et billån uten egenkapital.

  • Du kan kjøpe ny bil uten å måtte vente
  • Det tar få minutter å få svar på lånesøknaden
  • Du trenger ikke å gå på kompromiss med drømmebilen
  • Du har frihet til å prioritere økonomien din som du vil

Ulemper

Det er også noen ulemper ved denne typen bilfinansiering som du bør ta høyde for:

  • Det går lengre tid før billånet er betalt ned
  • Renten er ofte litt høyere på denne typen lån

Familietur

Bilfinansiering – dette må du være oppmerksom på

Det er mange ting du må være oppmerksom på når du velger billån. Valget ditt kan nemlig ha betydning for økonomien din – både her og nå og fremover. Nedenfor kan du lese hva lånets løpetid og den økonomiske situasjonen din betyr for blant annet renten og godkjennelse av lån.

Løpetid

Når du tar opp et billån uten egenkapital må du være spesielt oppmerksom på løpetiden på lånet. Løpetiden er den perioden du betaler ned på lånet. Det kan være for eksempel 5, 7 eller 10 år, alt etter hvilket billån uten egenkapital du velger.

Lånets løpetid må velges med utgangspunkt i økonomien din og antall kilometer du forventer å kjøre bilen i året. Jo flere kilometer du kjører, jo raskere sliter du nemlig bilen og jo oftere kan du ha behov for å kjøpe ny bil. Velger du for eksempel en løpetid på 10 år, men må skifte ut bilen allerede etter 5 år – ja, så står du med en periode på 5 år der du må betale ned på den gamle bilen din, selv om du har kjøpt en ny. Det blir de færreste bileiere fornøyde med.

Derfor er det viktig å ta stilling til forbruk og økonomi før du velger billån og kjøper ny bil.

Er du i tvil om hvor lang løpetiden bør være? Da kan du med fordel følge denne tommelfingerregelen:

  • 40.000-60.000 km per år = Løpetid på 3-5 år ved et billån uten egenkapital
  • 10.000-20.000 km per år = Løpetid på 6-8 år ved et billån uten egenkapital

Det å skulle ta stilling til løpetiden på lånet, er ikke kun forbeholdt bileiere som velger lån til ny bil uten egenkapital – det er viktig uansett lånetype. Selv om du overveier andre typer billån, må du altså stadig forholde deg kritisk til lånets løpetid.

Godkjennelse av billån

Langt de fleste långivere godkjenner lån og fastsetter også renten på bakgrunn av din samlede økonomi og kredittvurdering. Troverdige långivere krever at du ikke har betalingsanmerkninger. Det betyr at billån uten egenkapital ikke er en løsning for alle, men for deg som kanskje ikke har råd til egenkapitalen akkurat nå og som kan få godkjent finansiering uten egenkapital.

Brukt bil uten egenkapital

Det er massevis av velholdte bruktbiler på markedet – og en brukt bil er i tillegg ofte et godt kjøp. Men bare fordi bilen er brukt, betyr ikke det nødvendigvis at du har spart opp penger til å betale verken bil eller egenkapital. Det er svært mange som hvert år låner penger til å kjøpe en bruktbil – og det er også her mulig å ta opp et lån uten egenkapital.

Mann i sin nye bil

Ofte stilte spørsmål om bil uten egenkapital

Hva kreves for å få et Billån uten egenkapital?

Det kreves ingen sikkerhet for få finansiering til en bil når du ikke har egenkapital. Når du sender lånesøknaden til oss, gjør vi en grundig kredittvurdering og vurderer lånemulighetene dine.

Kan jeg kjøpe ny bil med pengene?

Du bestemmer selv om du vil kjøpe en brukt eller ny bil. Vi blander oss ikke borti hvilken bil du vil bruke pengene på.

Hva kan jeg kjøpe bil for?

Hos Express Bank kan du låne opptil 300.000 kroner til en bil.

Stilles det sikkerhet i bilen?

Nei. Når du tar opp et lån hos Express Bank, er det uten å stille sikkerhet for lånet.

Hvor lang er løpetiden?

Når du søker om et Billån hos Express Bank kan du velge en løpetid mellom 12-144 måneder, alt avhengig av størrelsen på lånet.

Hvor raskt blir pengene utbetalt?

Avhengig av størrelsen på lånet, går det få hverdager før pengene står på bankkontoen din.

Kan jeg låne penger selv om jeg har betalingsanmerkninger?

Du kan dessverre ikke låne penger hos Express Bank hvis du har betalingsanmerkninger

Hvorfor skal jeg søke om bilfinansiering hos Express Bank?

Når du søker om et Billån hos Express Bank er du garantert en enkel og rask låneprosess. Gjennom våre over 30 år på det nordiske markedet, har vi opparbeidet oss bred erfaring og en stor kundeportefølje. Hos Express Bank får du rimelige vilkår og en konkurransedyktig rente.