Sammenlign priser og tilbud

Det er prisforskjeller hos butikkjedene. Rema 1000 og Kiwi er som regel billigere enn Coop Mega og Meny, men det kan likevel være forskjeller. Har du flere butikker i nærheten, kan du spare mye på å ta en prissjekk hos de ulike kjedene. Det er også tilbud på ulike produkter hver uke, og noen har i tillegg medlemspriser på varene du kjøper ofte. Det er derfor ikke selvsagt at billigkjedene er billigst på alt. Det finnes for eksempel en Mattilbud-app som har samlet alle butikkenes kundeaviser – slik at du får ukens tilbud rett på telefonen din. Butikkene har billigvarianter av mange produkter, og ofte smaker dette like bra som de dyre produktene. Prisene på for eksempel First Price og Eldorado er betraktelig lavere enn på originalprodukter, så det lønner seg å bytte ut noen av varene med en billigere variant.

Det bringer oss videre til sparegrisen over alle sparegriser – ukeshandel. Er du blant dem som drar innom butikken flere ganger i uken? Det er kan være dyrt i lengden, og det krever en del ekstra tid. Bruk heller tiden på å sette opp en ukesmeny – gjerne hver søndag og ta en storhandel når uka starter. Planlegg alt du trenger til frokost, lunsj og middag og kjøp alt samtidig. Plutselig ender ukeshandelen på 1000 kr fremover 3-400 kr om dagen. I tillegg får du sannsynligvis brukt opp varene du kjøper og du slipper å tenke på hva du skal ha til middag hver eneste dag.

Se i datohylla på butikken

Mange butikker har en hylle med varer som snart går ut på dato. Her kan du finne mange kupp, siden disse varene ofte er satt ned med hele 50 %. I tillegg tåler mange av disse varene en tur i fryseren, og da holder maten seg spiselig enda en stund. Kylling og kjøttdeig er blant produktene man ofte finner her, og fryser du ned med engang du kommer hjem er det ikke noe problem å spise den om en måned eller to.

Lag større porsjoner med mat og frys ned til senere

Fryseren kan bli din beste venn. I mange tilfeller er storpakningene rimeligere enn de små. Kjøper du store pakninger med for eksempel kylling, så kan du lage ferdige middagsretter og fryse ned. Det betyr at du kan ha deilig middag selv på de dagene du har det travelt. Det kan for eksempel være en ide å bruke en kveld i uka eller måneden til å lage opp ferdig retter, som du kan ta opp når du har dårlig tid. Lager du mat til flere enn deg selv, så fryser du bare ned de porsjonene du trenger i samme boks.

Se også: Du kan spare mye penger med et realistisk matbudsjett

Filmkveld i stedet for kino

Å trekke inn i varmen for å se en god film er perfekt i et litt subbete høstvær. Den ultimate filmopplevelsen er for mange en tur på kino, men det koster en del penger. Prisene på kinobilletter har økt de siste årene, og enkelte steder må du ut med 145 kr eller mer for en ordinær billett. Til sammenligning koster et månedsabonnement på Netflix bare 99 kr. Selv om filmene her ikke er de nyeste, så er det likevel et bredt utvalg som er en filmkveld verdig. Med et abonnement kan du se ubegrenset med film og serier, slik at du i teorien kan ha hjemmekino hver kveld. Det har kommet utallige strømmetjenester den siste tiden, et lite utvalg er Viaplay, Netflix, HBO og Amazon Prime – eller det aller nyeste tilskuddet i strømmefamilien, Disney+. Trekk for gardinene, skru opp lyden og nyt en kveld på kino – i din egen sofa.

Skulle du likevel ha lyst til å dra på kino bør du melde deg inn i KinoPluss. Her samler du poeng hver gang du kjøper noe, og tilslutt har du samlet nok til en gratis kinobillett eller popcorn.

Digital kosekveld

Korona har satt en stopper for mye sosialt samvær dette året – men det betyr ikke at dere ikke kan ha en kosekveld. Teknologien i 2020 gir heldigvis rom for å både prate med og se hverandre, uten å være fysisk tilstede. Kjøp inn litt snacks, og ring venner og familie for en kosekveld. I tillegg sparer du jo penger både på drivstoff eller bussbillett. Vil du gjøre litt mer ut av det kan du jo også invitere til Quiz-kveld eller annen type temakveld.

Meld deg inn i kundeklubber og få gode tilbud

Antallet medlemsklubber har eksplodert den siste tiden, og det er kanskje ikke så rart når et medlemskap gir deg gode tilbud på en rekke varer og tjenester. Fordelene avhenger fra sted til sted, men med et medlemskap i en kinoklubb kan gi deg rimeligere billetter, eller du tjener opp poeng på alle kjøp du foretar deg hos diverse butikker. Hos matvarekjedene får du ofte rabatter på varer du kjøper ofte eller du får en prosentsats av det du betaler tilbake. Mange av kundeklubbene og medlemskapene er gratis, så hvis du tåler litt reklame gir det bare fordeler.

Har du mye forbruksgjeld kan du få mer til overs ved å refinansiere alt i ett lån hos oss

Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 32.26%. Maks løpetid 180 mnd.