Mange bruker kredittkort og andre kredittprodukter når det dukker opp uforutsette utgifter. Noen tar også opp kreditt de gangene de ønsker å kjøpe noe uten å ha spart opp penger først. Kreditt kan være en fin løsning når man ikke har pengene som trengs akkurat når behovet melder seg.

Kanskje man ikke har pengene som skal til når billettene til drømmeferien legges ut eller kanskje man vil kjøpe drømmebåten på høsten når prisen er lav? Plutselig ryker vaskemaskinen, og man trenger penger for å kjøpe en ny. Det finnes mange gode grunner til å låne penger eller handle med kredittkort. For de aller fleste gir dette en kjærkommen fleksibilitet i økonomien, og det kan være en ekstra trygghet dersom noe skulle skje. Likevel kan kredittprodukter by på utfordringer for mange, da det kan være vanskelig å holde oversikt over gjeld og avdrag hos mange ulike aktører. Sjekk hvor mye du kan spare med vår refinansierings kalkulator.

Du kan spare penger ved å refinansiere

I Norge kan prisen man betaler for kredittprodukter være høy. Kredittkort og smålån har ofte høy rente og i tillegg er det ofte gebyrer knyttet til hvert enkelt lån og kredittkort. Renten er høy fordi lånene er tatt opp uten sikkerhet, altså har du ikke tatt pant i bolig, bil og lignende. I tillegg til renter og gebyrer kan det være vanskelig å holde god oversikt over privatøkonomien når man har flere banker å forholde seg til. Men det finnes løsninger for alt dette – og det er penger å spare for den som er smart.

Vi ser at mange velger å refinansiere sine kredittkort og smålån til ett enkelt lån. Hos oss i Express Bank utgjør disse kundene flertallet. Ved å samle alle sine lån og kreditter i ett refinansieringslån oppnår de fleste en stor prisreduksjon. I tillegg reduseres antallet månedsgebyrer til ett enkelt, slik får du bedre oversikt over økonomien samtidig som både den månedlige og den totale kostnaden blir lavere.

I motsetning til kredittkort og noen andre typer kreditter, vil refinansiering vanligvis bety at man tar opp et nedbetalingslån. Det vil si at kunden mottar en plan for nedbetaling, som banken vurderer som fornuftig utfra kundens økonomi. Nedbetalingsplanen består vanligvis av et fastsatt avdrag hver måned, men du kan også betale en høyere sum hvis du vil betale tilbake gjelden raskere. Ved å følge bankens nedbetalingsplan, får kunden god kontroll på den månedlige lånekostnaden, og lånets størrelse vil reduseres. Det er motiverende å se at gjelden blir mindre over tid, slik at du tilslutt står igjen som helt gjeldfri.

Refinansiering lønner seg for de fleste

Samlet sett ser vi at refinansiering har mange fordeler. For deg med mye kredittkortgjeld og smålån vil refinansiering gi deg lavere kostnader, bedre oversikt over privatøkonomien, god kontroll på månedlige kostnader og jevn reduksjon av gjelden. Det er også penger å spare selv om du har et par kreditter eller lån du skal betale tilbake. Med vår kalkulator kan beregne hvor mye du kan spare med refinansieringslån hos oss. Fyll inn lånetype, månedlig avdrag og restgjeld på de ulike lånene, så regner kalkulatoren ut hvor mye du kan spare per måned. Etter de nye reguleringene er du også garantert å få lavere kostnader på det nye lånet, enn det du har i dag.

Bedre oversikt over gjelden?

Samle kredittkortgjeld og smålån i et lån, og få alt på en regning

Låneeksempel: Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Effektiv rente: 8,17 % – 32,26 %. Maks løpetid 180 mnd.