Skill mellom hverdag og ferie

Når mesteparten av dagen brukes hjemme, kan det være vanskelig å skille på hverdag og ferie. For mange er det kort vei til både arbeidsstasjonen og husarbeidet. Har du bestemt deg for å ta ferie, kan det hjelpe å legge alle hverdagslige gjøremål helt bort. Vask huset før ferien, og bruk tiden på noe du liker å gjøre. Sett grenser for deg selv.

Ta drømmedestinasjonen hjem

Strendene i Bali og storbyferien i New York er fortsatt langt unna for de fleste av oss, men det hindrer deg ikke i å ta drømmeferien hjem. Finn oppskrifter fra destinasjonen du drømmer om, og lag et deilig måltid inspirert av lokal mat. Er du veldig inspirert kan du lage alle dagens måltider i den kategorien. Bruk dagen på aktiviteter du vanligvis ville gjort på ferie, og bare nyt friheten – selv om du er hjemme.

Gjør noe ekstra ut av strandturen

Ta en tur på stranda, og gjør litt ekstra stas ut av turen. Ta med grillmat, oppskåret frukt og annen deilig mat, eller ta med en morsom aktivitet eller spill som flere kan gjøre sammen. For barna kan det være gøy med tradisjonelle aktiviteter som sandslottkonkurranse og flyvning med drage, eller spennende vannaktiviteter som SUP-brett.

Arranger Piknik med venner

Piknik er en billig og sosial aktivitet som passer perfekt i deilig sommervær. Inviter med venner eller familie til en deilig dag i solen. Hvis alle tar med seg ulike matretter får man mye forskjellig mat til lav kostnad. Gode piknikretter kan være oppskåret frukt, små retter som lefseruller, dadler med bacon og nybakt brød. De fleste type fingerretter fungerer godt som piknikmat. Ha med en kjølebag med kjøleelementer, så kan du spare på restene en stund uten at de blir dårlige.

Les en bok eller hør på lydbok

Det enkleste er ofte det beste? En god bok hjelper mange å finne feriefølelsen hvert år. Bøker gir det muligheten til å forlate virkeligheten for en stund og bruke kreativiteten til å skape egne bilder. Billige og miljøvennlige alternativer kan fås på bibliotek eller på lydbok. Det finnes flere lydbok-apper som gir det flere tusen bøker til en lav månedspris.

Hengekøyetur – Fjorårets store trend!

Året 2020 var det store hengekøye-året. Om du ikke har hevet deg på trenden, er det absolutt ikke for sent. En hengekøye er lettere å frakte enn for eksempel et telt, og gir det flere muligheter når det kommer til overnatting. Alt du trenger er et sted å henge den opp. Det er ikke mangel på flott natur i Norge, så mulighetene er uendelige.

Støtt lokale bedrifter

Mange måneder med restriksjoner og tiltak rundt om i landet, er ting endelig mer tilbake til normalen. Ønsker du å finne feriefølelsen hjemme i eget området, kan det å spise på lokale spisesteder du ønsker å bevare være bra får både deg og bedriftene. Dette gjelder alle bedrifter du ønsker å støtte. Det finnes ingen bedre måte å skape feriefølelse på enn å oppleve mat og aktiviteter i eget nærmiljø, spesielt om det er ting du ikke vanligvis gjør.

Opplev Norge

Hjemmeferie kan være mye mer enn å sitte hjemme i egen stue. Norge har uendelige feriemuligheter, enten du er på jakt etter en rimeligere fottur i fjellet eller overnatting i luksuriøse omgivelser, kan du finne det innenfor landets grenser. Mange bedrifter er avhengig av turister etter et tøft år, og derfor kan en Norgesferie være vinn-vinn for de fleste.