Hva er gjeldsforsikring?

Gjeldsforsikring er en forsikring som sikrer deg og dine nærmeste hvis inntekten av en eller annen grunn skulle forsvinne, enten det er på grunn av sykdom eller du plutselig mister jobben.

Uansett hva som skjer må du betale tilbake forbrukslånet ditt, og det er jo ikke alltid like greit hvis inntekten er blitt lavere enn du trodde den skulle være. Som med alle andre lån må man være klar over at man forplikter seg til å betale det tilbake over en lengre periode, og hvis noe skulle skje som gjør at inntekten din stanser kan et lån lage ekstra problemer.

Derfor ønsker vi å tilby gode forsikringsordninger til de som tar opp forbrukslån hos oss. Hos Express Bank kan du forsikre lånet ditt med en rimelig forsikringsavtale via Cardif. Om du oppfyller Cardifs standardvilkår for forsikring, får du mer trygghet og forutsigbarhet i hverdagen, og du er sikret om du skulle bli arbeidsledig. Gjeldsforsikringen gjelder på lånene du har i Express Bank.

Dette er noen av fordelene ved å ha gjeldsforsikring:

1. Sikkerhet hvis du skulle miste jobben

Skulle du bli ufrivillig arbeidsledig i løpet av låneperioden har du nok å tenke på med å skaffe deg en ny jobb, og du ønsker ikke å miste nattesøvnen over ubetalte lån i tillegg. Med en gjeldsforsikring vil du kunne få erstatning for å hjelpe til å betale lånet i 12 måneder, med en maksimal erstatning på 10 000 kroner i måneden. Avdraget ditt dekkes da de månedene du er arbeidsledig, slik at du slipper å tenke på lånet ditt i denne perioden.

2. Økonomisk hjelp ved sykdom

Å være syk over en lengre periode kan være stressende, spesielt når du har regninger å betale og inntekten er litt skranten. Stress kan også gjøre deg enda sykere, mens det du trenger er ro og hvile for å komme deg på beina igjen. Skulle du bli langvarig syk i låneperioden, vil forsikringen dekke lånet med inntil 10 000 kroner i måneden. Dette er penger som kommer godt med når du vil fokusere 100 % på å bli frisk.

3. Ikke etterlat deg gjeld

Har du barn, ektefelle eller noen andre arvinger? Ved et dødsfall vil dine etterlatte ha mer enn nok å tenke på om de ikke skal måtte arve gjelden din i tillegg. Med en gjeldsforsikring er du sikret hvis det skulle skje deg noe i løpet av låneperioden. Slik unngår du at gjelden føres videre til de som kommer etter deg, og arven kan gå i sin helhet til arvingene dine. Ved dødsfall betaler denne forsikringen ut det som står igjen av lånet ditt, i tillegg til evt. misligholdte renter og avdrag. Erstatningen gjelder for maksimalt 350 000 kroner.

4. Ikke bekymre deg over økonomien

Hverdagen byr på nok utfordringer som det er, så alle muligheter man får til å føle seg trygg på fremtiden er bra. En forsikring gir en ekstra trygghet, slik at du kan fokusere på alle de fine tingene i livet som er viktig for deg.

Gjeldsforsikringen koster 7,90 prosent av terminbeløp ditt. Det vil si: Har du et lån med avdrag på 2000 kr i måneden, betaler du ca. 150 kr for forsikringen hver måned. Les mer om betalingsforsikring her.

Det finnes nok av ting å bekymre seg over – ikke la økonomien være en av dem.

Vil du forsikre lånet ditt?

Kontakt oss på telefon 23 30 83 00, så hjelper vi deg