Selv om Norge i hovedsak produserer miljøvennlig og fornybar energi, vil du selv spare penger på strøm, om du legger inn fornybare energikilder i boligen din. Her er 3 grunner til å vurdere fornybar energikilde i boligen din.

Trenger du tips til hvordan du kan kutte strømregningen? Da bør du sjekke ut disse tipsene.

1.      Økonomiske fordeler ved fornybare energikilder

Ved å installere fornybar energi i boligen, reduserer du også utgiftene på strøm. Et tips er å skifte ut vedovnen din med en varmepumpe. En varmepumpe er en varmeflytter, som trekker til seg uteluft, og slipper den inn som varmluft inne. Selv om varmepumpen bruker strøm, produserer den mer enn den bruker, noe som betyr at du på sikt sparer strøm. Du kan også installere jordvarme, isolere varmerør eller installere solcellepanel.

En bolig som er energieffektivisert, er også lettere å selge. Hvis du har planer om å selge boligen din, bør du derfor tenke på bærekraftige løsninger. Potensielle kjøpere ser på helheten i boligen, og en godt vedlikeholdt bolig, som også har en lav strømregning, er attraktiv.

2.      Bedre inneklima

Inneklima påvirkes blant annet av temperatur, luftkvalitet, innredning, støy og belysning. Derfor er det flere ting du kan gjøre for å sikre deg et godt inneklima. Uansett hva slags bærekraftige løsning du velger, kan det bedre inneklimaet og redusere sjansen for fukt og sopp i boligen din. På den måten sikrer du gode boforhold for deg og din familie.

3.      Fornybar energi sparer miljøet

Fordelene ved å installere fornybare energikilder i boligen, kan ikke bare ses i lommeboken eller inneklimaet. Dette  har også en positiv påvirkning på miljøet fordi boligen din gir lavere utslipp av CO2.

Har du oljefyring i boligen din? Oljefyring skal avvikles innen 2020 og derfor går det faktisk an å søke om støtte til å bytte energikilde i boligen din. Les mer om dette på Enova sine sider.

Slik kan du få råd til oppussing

Hvis du har lån flere steder eller kreditkortgjeld kan det være lurt å undersøke muligheten for refinansiering. Ved å refinansiere kan du får lavere rente, mer oversikt og lavere månedsavdrag. Refinansiering av kredittkort kan fort spare deg for tusenvis av kroner. Sjekk vår refinansierings kalkulator og se hvor mye du kan spare ved å samle alle små lånene dine. Les også mer om lån til oppussing.

Låneeksempel: Effektiv rente 17.59%, 30.000 kr o/5 år, kostnad: 12.930,69 kr, totalt: 42.930,69 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 715,51 kr over 5 år. Maksrente: 35.86 %. Maks løpetid 60 mnd.