Alle hjem er forskjellig. Hva som er en god investering for din bolig, avhenger av hjemmets størrelse og beliggenhet. Det er likevel mye som kan pusses opp, som som regel alltid vil være en god investering.

1. Renover kjelleren

En kjeller som ikke kan brukes, tilfører lite verdi til hjemmet. En kjeller i beboelig stand øker derimot boligens verdi, selv om ingen bor i den. Bor du i en mindre bolig, spesielt i et attraktivt område med høye boligpriser, er det en fordel å ha rom til oppbevaring i kjelleren. Bor du i en større bolig bør du derimot vurdere om kostnaden ved å renovere en kjeller vil lønne seg.

Det er viktig å ordne avløp og isolering, slik at du får et tørt og godt inneklima i kjelleren. I tillegg er det viktig at kjelleren har gulvvarme, og at gulv, vegger og tak er godt vedlikeholdt.

2. Fasaderenovering

Hvis du skal selge boligen din bør du renovere husets fasade. Fasaden på huset kan påvirke salgsprisen på boligen din. Fasaden er det første kjøperne ser, og for mange vil utsiden av huset speile det som befinner seg på innsiden. Derfor bør husets fasade være velstelt og i god stand. Skrap og mal huset, i tillegg bør du rydde i en eventuell hage, slik at helheten er innbydende for en eventuell kjøper.

3. Oppussing av bad

Et nypusset bad har mer verdi for boligens enn et eldre bad, som ikke er i tråd med dagens våtromsregler. Det kan være smart å oppgradere badet til dagens standard. Andre ganger holder det å gi badet en liten oppgradering, for eksempel ved å bytte ut baderomsinnredningen. Det gjelder spesielt om du har planer om å selge huset ditt. Har du flere etasjer i boligen, bør du investere i et bad til. Ved hussalg vil to bad gi en større fortjeneste. Hvis du har tid og motivasjon, er det billigst å pusse opp selv.

4. Bygg balkong eller veranda

Mange ønsker å ha et uteområde til boligen sin, derfor kan det være en god investering å bygge en balkong eller veranda. Hvor stor verdiøkningen er, avhenger av altanens størrelse og hvordan det er plassert med tanke på sollys. Hvis du bor i en større by med høye kvadratmeter priser, så er det enn bedre investering enn hvis du bor i et område med lav kvadratmeterpris.

5. Renovering av det elektriske anlegget

Energirenovering er en av de mest fornuftige forbedringene du kan gjøre i boligen din. Gode og fornuftige energiløsninger gir lavere energibruk, og dermed lavere kostander. Energiprisene kan øke i årene som kommer, og investeringene kan derfor gi raskere fortjeneste. God isolering, solcelleanlegg, jordvarme og nye vinduer er noen energiforbedringer som har betydning for energimerkingen av hjemmet. Det påvikrer også verdien ved et salg. Her kan du se tips til fornybare energikilder du kan installere i boligen din.

Brukt kredittkortet mye under oppussingen?

Du kan spare mye på å refinansiere hos oss

Låneeksempel: Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.

Les mer om lån til oppussing