1. Lag en ukemeny med tilhørende budsjett

Den største utfordringen er for mange matbudsjettet. Det er vanskelig å lage mat til en person, spesielt når det meste fås kjøpt i store forpakninger. Det finnes derimot håp hvis du er god på å planlegge måltidene dine. Sett opp en ukeplan for alle måltidene den uken, og regn ut hvor mye det vil koste deg. Handler du alt du trenger på mandag, slipper du unna mange ekstraturer innom butikken. Det vil lommeboken din sette pris på. Trenger du tips til enkle, billige og gode ukemenyer finnes det flere brukere på Instagram, og flere gode nettsider der du kan hente inspirasjon. Lurer du på hvordan du setter opp et godt budsjett, kan du se her.

2. Handle brukte møbler og utstyr

Det å møblere et hjem er en stor kostnad, med mindre du kjøper møblene brukt. På Finn gis fullt brukbare møbler bort for ingenting, og på loppemarkeder kan man finne mange skatter til en billig penge. Det er ikke bare møbler som kan kjøpes brukt – også service og annet holdbart kjøkkenutstyr kan gjenbrukes. I tillegg til å spare penger, sparer du også miljøet! Vinn-vinn for alle parter.

3. Invester i fryser

Har du mulighet bør du investere i en fryser, slik at du har mulighet til å oppbevare mat over en lengre periode. Som nevnt er det ikke lett å handle mat til en person, og hvis du får noe til overs er det enkelt å putte det i fryseren. Dette bidrar også til å redusere matsvinn, da du forhåpentlig kaster mindre mat. Har du ikke plass til en stor fryser, finnes det mange kombi-kjøleskap som har en relativt stor frysedel.

4. Lag deg noen gode vaner

Gå gjennom nettbanken en jevnlig. Se etter om det er noen abonnementer du har glemt å avslutte, eller noen andre kostnader du kan redusere. De fleste nettbanker har en oversikt over hva du bruker mest penger på, så her kan du lære mye om deg selv og eget forbruk. I lengden kan dette hjelpe deg å skape gode økonomiske vaner for deg selv. Kanskje det er på tiden med en shoppestopp?

5. Spleise på strømmetjenester med venner

Flere og flere velger å droppe TV-en til fordel for strømmetjenester på PC og mobil. Hvis dere i vennegjengen deler på en strømmetjeneste hver, så får dere tilgang på mange ulike filmer og serier til en billig penge. Det er også noen tjenester der man kan se programmer gratis, mot at du ser reklame.

Vil du ha flere økonomitips?

Vi har samlet noen saker du kanskje vil like her

Priseksempel: Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 26,87%. Maks løpetid 180 mnd.