Få kontroll på økonomien med budsjettapper

Å sette opp et budsjett kan høres ut som noe tørt og kjedelig, men med en app på mobilen, kan du raskt få oversikt over hva forbruket ditt er, og bli mer oppmerksom når du bruker penger. Med en bra budsjett-app kan du legge inn faste utgifter og inntekter, og få en grei oversikt over hva du bruker penger på. Med en app kan du enkelt planlegge eller justere budsjettet for å få bedre privatøkonomi, mens du sitter på T-banen eller venter på at potetene skal koke ferdig.

Se også: Slik setter du opp et budsjett

Gratis budsjettapp for deg som vil ha alt på et sted: Money Lover

Denne budsjettappen gir deg et godt overblikk over hele privatøkonomien. Alle inntekter og utgifter kan logges per dag, uke, måned eller år – eller så kan du lage egne kategorier. Appen lar deg legge inn alle regninger og andre faste betalinger. Du får rapporter på forbruket ditt, planer og budsjett på en app. Alt i alt en enkel app å bruke. Store deler av appen er gratis, men vær obs på du må betale for å få tilgang til enkelte funksjoner.

Har du forbrukslån eller annen usikret kreditt? Da kan du spare mye ved å samle lånene. Les mer om refinansieringslån her. 

You Need A Budget

You Need A Budget er en annen app som gir deg bedre privatøkonomi med et personlig budsjett. Den hjelper deg også å planlegge kostnader, betale ned på gjelden din, og til å spare penger. Alt i alt hjelper denne appen deg med å planlegge kostnader og til å nedbetale gjeld effektivt. Appen kan lastes ned på iOS og Android, og er gratis i en testperiode på èn måned. Etter dette koster appen fem dollar per måned hvis du vil fortsette å bruke den. Kanskje det virker lite intuitivt å bruke penger for å spare penger, men 42 kr i måneden sparer man raskt inn.

Kobler man appen til bankkontoene sine, kan man sjekke hvordan tilstanden til økonomien er når som helst. Appen lar deg i tillegg styre en delt økonomi, med f.eks. samboeren din. Du kan enkelt sette opp ulike kategorier av budsjetter med ulike mål, og du får automatisk en advarsel hvis du bruker mer enn du har budsjettert for i en kategori. Hvis dette skjer lar appen deg ta penger fra et annet budsjett, slik at du holder deg i balanse.

Beste Budsjettapper

Beste Budsjettapper

Gode tilbud

Mange apper kan hjelpe deg med å finne de beste tilbudene på det du skal kjøpe. Her er det greit å se hovedsakelig på norske apper siden du sikkert handler mest i norske butikker. Å kjøpe varer som er på tilbud er en enkel vei for å redusere utgifter. Dersom du har et kredittkort med rabattavtale, kan du få enda flere fordeler ved enkelte innkjøp. Alle liker å gjøre et røverkjøp, men husk – aldri kjøp mer enn du trenger eller har planlagt.

Få de beste prisene: Prisjakt

Prisjakt er en gratis app for iPhone, iPad og Android. Det kan hende du allerede har brukt nettsiden prisjakt.no, dette er appversjonen av nettsiden. Med Prisjakt på telefonen kan du kjapt sammenligne priser på ting i flere kategorier, og finne det billigste alternativet. Når du for eksempel står i en butikk i utlandet og lurer på om en vare er billigere enn hjemme, er dette en flott app å ha i lommen. Appen kan i tillegg gi deg varsler når noe du har lyst på er til salgs for en pris du synes er grei. Her er det mye å spare hvis du ikke trenger varen umiddelbart.

Medlemsapper

Flere av de store butikkjedene har sine egne apper. Handler du for eksempel mye på Rema 1000 bør du laste ned Æ. Appen gir deg oversikt over hva du handler og hvor matpengene dine forsvinner. I tillegg gir appen gode rabatter på ting du kjøper ofte. De fleste butikkjeder har tilsvarende apper, og her er det mye penger å spare. Flere matbutikker har fått enkle apper og nettsider der du kan legge inn handlelisten din. Her får du ikke bare handlelisten på ett sted, men det hjelper deg også med tips til sunnere varer og billigere alternativer – slik at du kan spise godt og holde utgiftene til et minimum. Er du i tillegg medlem av butikkenes egne kundeklubber, kan du få gode rabatter.

Gratis oversikt over tilbud: Mattilbud

Mattilbud er en av landets mest populære apper for å finne gode tilbud i norske matbutikker. Appen viser blant annet tilbud fra Rema 1000, Rimi, Coop, Meny, Kiwi, Joker, Matkroken, Europris, Bunnpris og Spar. Mat er en stor del av budsjettet til mange folk, så her er det mye å hente. Appen er i tillegg gratis, så her er det ingenting å tape.

Se også: Tips til hvordan du setter opp et realistisk matbudsjett

Andre økonomiapper

Lær barna om privatøkonomi: Gimi

Desto tidligere man lærer om økonomi, desto større sjans til at man får en ryddigere økonomi senere i livet. Å lære om økonomi kan virke kjedelig, og å gjøre husarbeid enda kjedeligere, men når appen gjør det til en lek for barn å skaffe lommepenger ved å gjøre oppgaver hjemme, kommer ofte motivasjonen av seg selv. I appen kan foreldere bestemme en ukentlig sum som kommer til barnas digitale sparegriser automatisk. Til gjengjeld kan de legge inn oppgaver som barna må utføre. Hvis barna gir beskjed i appen om at de har gjort noe, og de faktisk ikke har det, kan foreldrene trekke tilbake ukelønnen. Appen gir også mulighet for at barna kan sende foreldrene bilder av de utførte oppgavene.

Få kontroll på kvitteringer: Evernote

Er du lei av en kaotisk haug med kvitteringer? Da kan Evernote være løsningen. Denne appen lar deg ta bilde av og organisere kvitteringene dine. Du kan laste opp andre viktige papirer her også, og du kan søke i alle dokumenter – også hvis de er håndskrevne. Alle dokumenter organiseres med dato og kategori. Evernote kan også minne deg på regninger som skal betales og avtaler du må huske på.

Vipps

Ingen oversikt over økonomiapper i Norge er komplett uten å nevne Vipps. Denne appen fra DNB er kanskje den mest kjente norskutviklede appen. Med Vipps kan du både sende og motta penger, dele regninger mellom grupper og andre ting. For å kunne sende og motta penger, må du være registrert hos Vipps. Du trenger heller ikke kontonummeret til dem du skal overføre penger til, bare telefonnummeret. Det er gratis å overføre penger så lenge beløpet er mindre enn 5000 kroner.

Bonustips: Gode spareapper

Skal du i gang med å spare penger, kan noen gode spareapper hjelpe deg på veien. Appen Dreams hjelper deg å spare til drømmene dine, og du kan velge om du vil spare selv eller om appen trekker penger direkte fra kontoen din automatisk. Det finnes mange ulike funksjoner, som gjør at du sparer uten å egentlig tenke over det selv. I tillegg har DNB-appen Spare, som samler alt av sparing på ett sted. Et par gode spareapper på mobilen, og sparingsvilje – så er du godt i gang.

Enten du bruker penn og papir, eller digitale hjelpemidler og apper, er det mye penger å hente på enkel økonomistyring. Sett i gang i dag, og se hvor mye du kan spare!

Flere økonomitips fra Express Bank

Spar penger på refinansiere gjeld

Samle forbruksgjeld i ett samlet lån

Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 26,87%. Maks løpetid 180 mnd.