Refinansiering

Refinansiering er en type lån som man tar opp for å betale ned gjeld som man har fra før. Man refinansierer gjerne for å rydde i økonomien sin og for å få bedre betingelser på de gamle lånene. Man kan refinansiere både forbrukslån, kredittkortgjeld, huslån og andre typer gjeld. Søk om refinansieringslån her.

Løpetid

Løpetid kan også kalles nedbetalingstid. Dette er så lang tid du avtaler med banken at du skal bruke på å betale tilbake lånet. Løpetiden kan være kort eller lang avhengig av hva du og banken blir enige om.

Månedlig terminbeløp

En termin er et annet ord for en tidsperiode, i dette tilfellet en måned. Terminbeløp er det beløpet du som låntaker må betale til utlåneren hver betalingstermin. Beløpet består av renter, avdrag og eventuelle gebyrer.

Nominell rente

Den nominelle renten er renten på lånet, uten gebyrer og andre kostnader.

Effektiv rente

Den effektive renten er summen av den nominelle renten, pluss alle gebyrer og andre kostnader som følger med lånet. Effektiv rente inkluderer blant annet renter, avdrag og eventuelle gebyrer. Den effektive renten forteller deg den faktiske prisen på lånet og det er den du bør se på når du sammenligner lån.

AvtaleGiro

AvtaleGiro er en avtale mellom en kunde og en betalingsmottaker der mottakeren automatisk kan trekke penger fra kundens konto. Avtalen inneholder en grense for hvor mye penger som kan trekkes i en gitt tidsperiode. Du som kunde skal varsles før det trekkes penger, og du kan si opp avtalen når du vil. Lurer du på hvordan du oppretter AvtaleGiro hos oss? Isåfall bør du se denne videoen.

Innfrielse av lån

Å innfri et lån betyr at du betaler utlåneren alle de pengene som står igjen på lånet. Ved å innfri lånet avslutter du gjelden og dine forpliktelser til utlåneren.

Fullmakt

En fullmakt betyr at en person kan opptre på vegne av en annen person. Avtaler gjort under en fullmakt er like juridisk bindende som om du skulle ha inngått avtalen selv. Vi viser deg hvordan du sender inn fullmakt i denne videoen. 

Etableringsgebyr

Når du oppretter et nytt lån i en bank, krever banken et pengebeløp for sin del av arbeidet. Etableringsgebyr betaler du bare én gang.

Dokumentasjon

Hvis vi skal kunne gjøre en god vurdering av deg som låntaker trenger vi å få vite en del ting om deg. Derfor er vi avhengig av at du sender oss god dokumentasjon når du søker om lån. Hva vi trenger kan variere, men det vil typisk dreie seg om lønnslipper, bekreftelse av andre inntekter og selvangivelse.

Lurer du på flere ord og uttrykk? Vi har samlet et knippe ordforklaringer i vår økonomiske ordliste. 

Mye forbruksgjeld?

Med refinansiering fra Express Bank er det penger å spare

Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Maksrente: 32.26%. Maks løpetid 180 mnd.