Slik så lånesituasjonen til Åse ut før refinansieringen:

Åse er en ganske vanlig dame i 50-årene. Hun eier egen bolig og har en bra jobb. Likevel hadde Åse lite oversikt over økonomien sin og følte ikke at hun hadde noe særlig penger etter at alle regningene var betalt hver måned. For å få mer til overs brukte hun i en periode flere kredittkort og tok opp et par forbrukslån. Som mange andre brukte Åse kredittkort og andre kredittprodukter for å dekke uforutsette utgifter og i noen tilfeller når hun ønsket å kjøpe seg noe uten å ha dekning på konto.

Ønsker du mer penger til overs? Du kan spare penger ved å refinansiere hos oss.

Planen hennes var i utgangspunktet å betale kredittgjelden raskt, men etter et par uforutsette hendelser fikk hun ikke til dette. Etter en stund forsto Åse at kredittlånene gjorde situasjonen hennes vanskeligere enn den trengte å være. Kredittkort og smålån betyr ofte høy rente, og i tillegg er det vanligvis gebyrer knyttet til hvert lån og hvert kredittkort. Med kredittkort får man heller ikke noen nedbetalingsplan slik man får på andre typer lån. Det å ha flere banker å forholde seg til gjør det også vanskelig for mange å beholde god oversikt over privatøkonomien.

Har du spørsmål omkring refinansiering? Få svar på de mest stilte spørsmålene her

Åse tok kontakt med oss og vi hjalp henne med å rydde opp i økonomien sin ved å samle gjelden i et refinansieringslån hos oss. Ved å refinansiere kreditten og de dyre smålånene inn i ett lån, fikk hun lavere rente og lavere kostnader per måned. Som en bonus fikk hun også mye bedre oversikt over økonomien sin.


Slik så gjelden til Åse ut før hun refinansierte.

Det nye lånet hos oss har en effektiv rente på 14 prosent. Ved å samle flere dyre smålån og å refinansiere dem hos oss sparer Åse 16 100 kr allerede det første året. Besparelsen er størst det første året, siden rentekostnadene blir lavere etter hvert som lånet blir betalt ned. Det er greit å vite at etableringsgebyret hos Express Bank er på 1 % av lånesummen. Dette regnes som en del av den effektive renten på 14 %, og vil derfor ikke utgjøre noen endringer i regnestykket over. Effektiv rente betyr det lånet faktisk koster deg etter at den nominelle renten samt alle gebyrer og andre kostnader er slått sammen. På denne måten får du bedre oversikt over økonomien, slik at du slipper å ende opp med inkassosaker. Du kan lese mer om hvilke konsekvenser en betalingsanmerkning eller inkassosak har her.

Vi ser altså at Åse, med noen enkle grep og refinansiering, sparte 16 100 kroner allerede det første året etter refinansieringen. Økonomien hennes ble i tillegg mye mer oversiktlig og håndterlig, samtidig som hverdagen ble mindre stressende.

Vil du også rydde opp i gjelden din?

Vi anbefaler at du tar en sjekk i gjeldsregisteret, og gjennomgår alle kreditter og forbrukslån du har der. Har du mange ubrukte kredittrammer, bør du kontakte de som har sendt kortet og si det opp. Har du mye smågjeld til ulike banker, kan det lønne seg å refinansiere dette i ett lån. Selv om det er den totalte gjelden som gjelder når du skal søke om et nytt lån, ser det likevel ryddigere ut å ha færre lån i registeret.

Vil du også rydde opp i gjelden din?

Få alt på en regning ved å refinansiere hos oss

Låneeksempel: Effektiv rente 13.35%, 100.000 kr o/8 år, kostnad: 59.203,23 kr, totalt: 159.203,23 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 1658,37 kr over 8 år. Effektiv rente: 8,17 % – 26,87%. Maks løpetid 180 mnd.